To mulige bejlere til Cimber Sterling

Efter konkursen står der to oplagte muligheder for at få rekonstrueret Cimber Sterling.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer branchemediet Check-In.

- Den mest oplagte mulighed er, at det Mansvell-ejede Skyways tager over, mens britisk-finske Flybe Nordic også er en oplagt operatør, der vil kunne overtage de sunde aktiviteter i Cimber Sterling. Da Mansvell Enterprises sidste år i august reddede Cimber Sterling på målstregen, var det hensigten på længere sigt at fusionere det danskbaserede flyselskab med svenske Skyways Express AB, der også er kontrolleret af den ukrainske rigmand Igor Kolomojski og dennes tro væbner Grogory Gurtuvoy, skriver Check-In.

Check-In skønner, at der ikke er tvivl om, at svenske Skyways Express AB vil byde sig til, hvorigennem Mansvell Enterprises således vil kunne beskytte noget af den investering, der er foretaget i Cimber Sterling.

Men britisk-finske Flybe Nordic er en også oplagt kandidat, hvis man skal se på rekonstruktionsmulighederne.

- Selskabet har samme strategi som Cimber Sterling om at blive Nordens førende regionale operatør og har allerede luftet planer om at etablere sig på de danske indenrigsflyruter i løbet af 2013, konstaterer branchemediet.

Men løbet kan allerede være kørt i løbet af dagen.

Danish Air Transport har meddelt, at man etablerer sig på indenrigsruterne fra København til Sønderborg og Bornholm, mens Flybe Nordic arbejder med planer om at sikre betjening af fem danske indenrigsflyruter. Endelig har Billund-baserede Sun-Air of Scandinavia meddelt, at man starter nye ruter fra Billund til Stockholm og Oslo samt fra Aalborg til Oslo.