To danske ikon-virksomheder indgår milliardaftale

Transportselskabet DSV Panalpina og vindmøllekoncernen Vestas har indgået en stor milliardaftale, der betyder, at DSV skal stå for Vestas' transport i vindmølledivisionen.

Den bliver en stor dansk spiller, der får lov til at stå for transporten af Vestas' vindmøller. Fold sammen
Læs mere
Foto: LARRY W. SMITH

To af Danmarks største virksomheder har netop indgået en aftale af de helt store.

Vindmøllekoncernen Vestas og transport- og logistikselskabet DSV Panalpina har nemlig aftalt, at transportkæmpen skal stå for transporten af Vestas råvarer, komponenter og færdige vindmøller.

Det oplyser selskaberne i en fælles pressemeddelelse.

Tre-årig aftale

Aftalen mellem de to danske kæmper løber ifølge Børsen op i et milliardbeløb årligt og varer i tre år med mulighed for to års forlængelse.

Sidste år fusionerede danske DSV og schweiziske Panalpina, og selskabet har nu 60.000 ansatte i flere end 90 lande, mens Vestas har 25.000 ansatte og er til stede i 80 lande.

»Kombineret med den voksende størrelse på vindturbiner gør den globale efterspørgsel efter vindenergi logistikken og transporten mere kompliceret, og vi er derfor nødt til at skalere vores forretning effektivt,« siger Vestas-koncernchef Henrik Andersen i pressemeddelelsen.

Vestas og DSV har haft et længerevarende forhold, som med milliardaftalen nu bliver taget til et nyt niveau.

»Vindenergi er i stor vækst og er en kompleks global industri, og vi glæder os til yderligere at udvide vores position i dette marked,« siger Jens Bjørn Andersen, adm. direktør i DSV Panalpina om aftalen i meddelelsen.