To bonus-direktører stopper i Nets

Nets siger farvel til højtplacerede profiler og ansætter bl.a. tidligere vicekoncernchef i Nordea Torsten Hagen Jørgensen.

Thomas Jul stopper som koncerndirektør i Nets. Han stod til at kunne få over en kvart mia. kroner med et omstridt aktieprogram. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

To medlemmer af den øverste ledelse forlader betalingsgiganten Nets.

Den danske landechef Thomas Jul og HR-direktør Thomas Kolber stopper med omgående virkning.

»For at fremme den næste fase af sin strategiske rejse tilfører Nets nu nye kompetencer til den øverste ledelse,« står der i en pressemeddelelse.

Thomas Jul har de seneste to år stået i spidsen for kerneforretningsområdet Issuer & eSecurity Services. Han var en af de Nets-chefer, der ifølge beregninger fra dagbladet Børsen stod til at score mest, såfremt Nets ville nå de målsætninger, et lukrativt aktieprogram havde stillet dem i udsigt. Op mod 280 mio. kroner kunne Thomas Jul tjene.

I stedet for Thomas Jul har Nets ansat Torsten Hagen Jørgensen, der indtil for nylig var vicekoncernchef i Nordea.

»Thomas Jul har været central i at forankre et kommercielt mind-set samt et stærkt kunde- og produktfokus i Issuer & eSecurity Services. Vi begiver os nu ud på den næste fase af vores strategiske rejse og Torsten Hagen Jørgensen har, i kraft af sin store erfaring fra den finansielle sektor, sit netværk og omfattende viden om udstedere på tværs af Europa, den rette profil til at gøre os til en førende europæisk leverandør på dette felt,« siger Nets-topchef Bo Nilsson i pressemeddelelsen.

Desuden bliver Gianluca Ventura ny Group CHRO i Nets. Han kommer fra en stilling som koncerndirektør for HR i Vodafone, hvor han begyndte for femten år siden, da selskabet var i begyndelsen af sin internationale ekspansion. Han har i en årrække spillet en central rolle i den transformationsproces. Som følge heraf forlader Thomas Kolber, der kom til Nets i 2017, selskabet.

»Jeg vil gerne takke både Thomas Jul og Thomas Kolber for deres dedikation og store bidrag igennem deres tid i Nets, og jeg ønsker dem held og lykke fremover,« siger Bo Nilsson.

Ændringerne gælder fra dags dato. Gianluca Ventura starter dog først i Nets den 6. november, mens Torsten Hagen Jørgensen har første arbejdsdag den 1. december.