TKD fastholder forventninger trods negativt kvartal

Projektfirmaet TK Development får mange af deres opgaver i klumper. Koncernen har de planlagte og afsluttede projekter på plads og fastholder derfor forventningerne til årsresultatet på trods af, at koncernens samlede resultat ligger på minus 6,7 mio. kr. mod 7,3 mio. kr. i første kvartal sidste år.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen. TK Development topchef Frede Clausen. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Læs mere
Fold sammen

- Vi kommer ud med tal, der afviger i forhold til første kvartal sidste år, men generelt set følger det den plan, vi har lagt. Vi har fået startet de projekter op, vi skulle, siger Frede Clausen, administrerende direktør for TK Development.

Ifølge direktøren er fremdriften, der er i de nye projekter, på plads. Det gælder blandt andet et byggefelt på 13.000 kvadratmeter i København, et shoppingcenter på 29.800 kvadratmeter i Esbjerg og et projekt på 34.300 kvadratmeter i Køge.

Desuden har koncernen afleveret de projekter, som man har forventet. Det drejer sig blandt andet om 3700 kvadratmeter butikker i Randers, 1500 kvadratmeter ungdomsboliger på Frederiksberg og et 6000 kvadratmeter kontorprojekt i Aalborg.

- Derfor fastholder vi vores forventninger til årsresultatet. Resultatet i kvartalsregnskabet kunne også være voldsomt positivt, fordi det er nogle klumper, vi afleverer. Kommer de i tredje kvartal, så er det der, de gode tal kommer. Vi kender planen for projektforløbende, og derfor er det ikke noget, der bekymrer os, slår Frede Clausen fast.

Projektfirmaets forventer til årsresultatet ligger på 40 mio. kr. (EBIT).

Ligesom det fremgår af TK Developments kvartalsregnskab, at regnskabet er negativt, udgør periodens pengestrømme minus 18,8 mio. kr. mod 1,6 mio. kr. for samme periode året før. Men også her er Frede Clausen fortrøstningsfuld.

- Det samme, som gælder resultatet, gælder pengestrømmen. Vi har nogle nye projekter, hvor der er nogle investeringer, hvor vi i sidste kvartal havde frigivelse af kapital, siger Frede Clausen.

Han regner derfor med, at resultatet vil ende på stort set samme niveau som i 2014.