TK Development tager markant nedskrivning og venter stort underskud

En stor nedskrivning presser de finansielle resultater hos ejendomsudviklingsselskabet TK Development, der kommer ud af tredje kvartal med markant underskud på bundlinjen og samtidig nedjusterer forventningerne til hele året.

Selskabet har sat en række strategiske ændringer i søen og planlægger at skifte ud på direktørposten.

TK Development vil lukke ned for sine asset management-aktiviteter hurtigere end ellers planlagt. Tidligere var målsætningen at øge afkastet på selskabets ejendomme inden salg.

Derudover vil selskabet nu af med sine polske aktiviteter inden for to år og fremover fokusere på Danmark og Sverige.

Den nye strategi betyder en samlet nedskrivning på 405 mio. kr., og det betyder et minus på 403 mio. kr. på bundlinjen i tredje kvartal mod et plus på 5,7 mio. kr. i samme periode året før.

I forbindelse med regnskabet oplyser TK Development, at det er på udkig efter en ny direktør, der skal afløse Frede Clausen, som har været topchef siden 1992. Han bliver dog på sin pind, senest indtil en afløser er fundet.

TK Development venter som følge af nedskrivningen nu et underskud før skat på 355 mio. kr. i regnskabsåret 2017/2018. Tidligere var forventningen et overskud på 50-60 mio. kr.

For næste år venter TK Development et overskud på 80-90 mio. kr. TKD-aktien falder 10,2 pct. til 7,50 kr. efter regnskabet.

 

Tabel for TK Developments tredje kvartalsregnskab af 2017/18:

 

TK Developments forventninger til 2017/18:

/ritzau/FINANS