Tjente 16 mia. kroner på Minecraft: Jeg har aldrig været så ensom

Svenske Markus »Notch« Persson solgte sin spilsucces for over 16 milliarder kroner - men det er slet ikke lykken at have så mange penge.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD. Skaberen af successpillet Minecraft, Markus »Notch« Persson, tjente milliarder på at sælge, men føler sig nu ensom.
Læs mere
Fold sammen

Pengesække med guld er ikke altid lykken. Det må manden bag en af spilhistoriens største succeser, Minecraft, erkende.

Den 36-årige svensker, Markus »Notch« Persson, som i september 2014 solgte sit livsværk til den amerikanske softwaregigant Microsoft for 2,5 milliarder dollars, skrev i weekenden på Twitter, at han »har aldrig følt mig mere ensom« som nu.

Det står klart, at den enorme rigdom ikke bekommer ham vel. Der er ikke nok udfordringer i dagligdagen, og han føler sig tom, skriver det britiske dagblad Daily Mail.

Købte palæ for næsen af Jay Z og Beyonce

»Problemet med at få alting er, at man løber tør for grunde til at blive ved med at forsøge, og menneskelig interaktion bliver umulig på grund af ubalance. Jeg kan slå mig løs på Ibiza med en flok venner og feste med kendte mennesker og gøre alt, hvad jeg har lyst til, og jeg har aldrig følt mig mere ensom,« skriver Markus Persson, der fik masser af kritik fra Minecraft-spillere og -fans, da han solgte spillet til Microsoft, som Persson tidligere har kritiseret skarpt.

Minecraft blev lanceret i 2009 og er blevet et hit. I spillet kan man bygge eller ombygge hele verdener, men Markus Persson gav som begrundelse for salget, at han ikke længere ønskede at stå med ansvaret for at eje en global succes. Derfor blev selskabet bag Minecraft, Mojang, solgt til Microsoft.

Markus Persson har ifølge det amerikansk magasin Forbes en personlig formue på 1,33 milliarder dollars og rangerer dermed som verdens 1.415.-rigeste mand. Lige før jul købte han et palæ i Los Angeles i USA for 70 millioner dollars, ifølge bladet det dyreste hjem, der nogen sinde er solgt i Beverly Hills. Det blev i øvrigt købt for næsen af popstjerneparret Jay Z og Beyonce og rummer seks soveværelser, 15 badeværelser, en garage med plads til 16 biler, vinkælder og en slikbutik.

Skøn pige valgte et normalt menneske

Markus Persson ejer også to af de dyreste lejligheder i Stockholm, hvor hans nye selskab, Rubberbrain, har til huse lige i centrum.

»Da vi solgte selskabet, gik de største bestræbelser med at sikre, at man tog sig godt af de ansatte, og de hader mig alle nu. Jeg fandt en skøn pige, men hun er bange for mig og min livsstil og valgt et normalt menneske i stedet,« konstaterer Markus Persson mismodigt. »Folk, som har fået pludselig succes, fortæller mig, at dette er normalt og vil gå over. Det er godt at vide! Jeg tror, at jeg vil tage et bad nu!«

Allerede inden Minecraft blev solgt, var Markus Persson en af de største skatteydere i Sverige. I 2012-2013 betalte han over 80 millioner kroner i skat.