Tjek telefonen uden telefonen

Det måtte komme. En fjernbetjening med skærm til mobiltelefon-ejere, der ikke orker at hive deres telefon op ad lommen.

Fjernbetjeningen til telefonen kan vise om man får nye mails, mens man fx. dirigerer et symfoniorkester Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Egentlig var det mobiltelefonen, der skulle være den mobile, lommevenlige dims. Men nu har svensk-japanske Sony Ericsson taget konsekvensen af de stadigt tungere og mere omfangsrige telefoner og lanceret.... en fjernbetjening med skærm, som man kan bruge, hvis man ikke orker at hive sin store smartphone frem fra lommen.

Fjernbetjeningen er selv en ganske smart lille dims med en 1,3 tommer OLED-skærm, som tilslutte mobilen via bluetooth. Via skærmen kan man så tjekke Facebook, styre sin musik, mails og en række andre ting.

Sony Ericsson står blandt andet bag en af de helt store mobiltelefoner, der er på markedet i dag i form af Xperia X10, der udstyret med en ganske omfattende skærm. Og selv om Sony Ericsson-fjernbetjeningen givetvis ville tiltale mange ejere af denne store telefon, skal X10-ejerne ikke glæde sig for tidligt.

Den kræver nemlig, at telefonen kører mindst version 2.0 af Googles Android-system, og det gør X10 ikke. Tværtimod fik Sony Ericsson for nyligt heftig kritik, da de udskød en ellers planlagt opdatering af softwaren på flagskibstelefonen X10.

Selv om telefonen markedsføres som det ypperste inden for high tech, kører den fortsat en ældre version af Google-systemet hvilket betyder, at telefonen rent funktionsmæssigt var bagud i forhold til blandt andre HTCs telefoner, allerede da den kom på markedet.

Sony Ericsson-fjernbetjeningen skal angiveligt virke med andre producenters telefoner også.