Tjeep er en mavepuster for det danske telemarked

Det danske telemarked bliver udfordret af et nyt teleselskab - Tjeep, der har et meget lavt prispunkt, og det er absolut ikke en positiv nyhed for de teleskaber, der opererer på det danske marked.

Det danske telemarked bliver udfordret af et nyt teleselskab - Tjeep, der har et meget lavt prispunkt, og det er absolut ikke en positiv nyhed for de teleskaber, der opererer på det danske marked. Især teleselskabet TDC vil blive ramt af den nye spiller. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard

Sådan lyder vurderingen fra Michael Friis Jørgensen, der er chefaktieanalytiker hos Alm. Brand Markets.

- Det er en mavepuster for telemarkedet, hvor fokus lige nu er at hæve priserne. Det er selvfølgelig aldrig er rart at få en konkurrent ind, der sætter sig i det her prisleje, forklarer Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Ifølge aktieanalytikeren kan de lave priser gøre ondt på teleselskabernes forsøg på at hæve priserne.

- Det er lykkedes med at hæve priserne ifølge de første indikationer fra privatmarkedet, og den her nyhed kan ruske op i det. Det vil skabe usikkerhed om den retning, man har sat på at hæve priserne på de billigste abonnementer, forklarer aktieanalytikeren.

Især teleselskabet TDC vil blive ramt af den nye spiller på markedet.

- TDC har en enormt presset indtjening og bliver hovedsageligt ramt af det her. Vi skal selvfølgelig lige se mere på produktet, før vi kan sige, hvor farligt det er, men det kan gøre det svært for de store teleselskaber at fortsætte med at hæve prisniveauet, siger han.

Michael Friis Jørgensen vurderer prispunktet til at være meget lavt sammenlignet med resten af markedet, og han mener, at der vil blive holdt kraftigt øje med Tjeep.

- Prispunktet ser rigtig billigt ud, og det ligner, at de vil prøve rykke det ned til der, hvor kunderne flytter. Og begynder kunderne at flytte rundt på det her tilbud, så er man nødt til at reagere.

Aktieanalytikeren vurderer, at nyheden om det nye teleselskab vil pressen aktien en lille smule ned onsdag.