Tivoli-topchef: Nyt byggeri skrider godt frem

Skøre spejle, malede giraffer og farvede vægge er noget af det første, der møder Tivolis besøgende, hvis de viser billetten ved hovedindgangen.

Der bygges på livet løs i Tivoli for at Tivoli Hjørnet kan stå færdig i 2017. Nimb udvider deres hotel med luksussuiter og Københavns første udendørs opvarmede pool og så bygger Tivoli en food court, som man kender det fra andre storbyer. I Tivoli Hjørnets food court bliver der ca. 30 spisesteder og et centralt område med borde og stole, hvor man kan nyde sit måltid. Tivoli Hjørnet er et byggeprojekt på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Bag det farverige hegn bliver der i øjeblikket hamret og banket, for her gemmer sig forlystelsesparkens nyeste byggeprojekt, Tivoli Hjørnet. Byggeriet, der skal danne rammen om Tivolis nye såkaldte "foodcourt", forventes at stå klar i slutningen af 2017, og indtil videre går alt, som det skal.

- Det skrider godt frem, og vi håber, at vi er færdige i slutningen af næste år. Med Tivoli Hjørnet vil vi forfølge strategien om, at vi skal være en helårsvirksomhed. Der kommer til at være en side ind mod Tivoli, men også en side ud mod byen, og den vil være helårsåben, siger Lars Liebst, administrerende direktør i Tivoli, til Ritzau Finans og fortæller, at den værste støj ventes at være overstået i løbet af den næste uge.

Byggeriet indebærer også, at Nimb Hotel bliver udvidet med omkring 20 nye værelser. Ifølge Tivoli-direktøren bliver det ikke et problem at få fyldt de ekstra senge, og han forventer derfor, at belægningsprocenten også vil være på det samme høje niveau efter udvidelsen. Kombinationen af flere helårsåbne restauranter, butikker og hotelværelser er alt sammen en del af strategien, der skal løfte omsætningen og gøre den københavnske forlystelsespark mindre sæsonafhængig.

- Vi får en forretning, der kører året rundt uanset vind og vejr, og Nimb kan tiltrække nogle flere gæster. Det bliver en del af en øget omsætning og forhåbentligt også et bedre resultat. Det skal være med til at øge helårsdriften, siger Lars Liebst.

Topchefen vil dog endnu ikke ud med sine forventninger til, hvordan det nye byggeri konkret vil påvirke parkens regnskab, da udviklingen i konjunkturerne er usikker, fortæller han.

Der har været et nedrivningsarbejde i gang for at få plads til Tivoli Hjørnet, der skal ligge der, hvor restaurant Hercegovina og Hard Rock tidligere lå. Lukningen af flere lejemål får dog ikke umiddelbart nogen stor betydning for regnskabsresultatet.

- Vi kan jo ikke tage en, to eller tre forretninger ud, uden at det påvirker vores forretning lidt. Men så meget påvirker det ikke, da folk i stedet går et andet sted hen, og så fordeler forbruget sig. Det er jo også i en forholdsvist begrænset periode, siger Lars Liebst.