Tivoli-topchef: Forsinket forlystelse får ingen effekt på åbning

Tivolis nyeste forlystelse, Fatamorgana, er ikke helt klar til brug, når parken igen byder gæsterne velkommen til sommersæsonen 2016 onsdag.

Den nye satsning, der har kostet forlystelsesparken 50 mio. kr., får først premiere den 28. april, efter at Københavns Kommune i starten af året bremsede opførelsen af den nye 3-i-1-forlystelse. Tivolis administrerende direktør Lars Liebst tror dog ikke, at det får negativ betydning for antallet af gæster de første tre uger af sæsonen.

- Vi havde lige lidt udfordringer med Københavns Kommune, og vi skulle have nogle ting på plads. Hele forlystelsen står klar, men der er en masse godkendelsesprocedurer, der lige skal gå igennem. Den nederste del til de mindre børn er dog allerede klar til at køre. Vi har prøvet det før, og jeg tror ikke, at det kommer til at påvirke åbningen, fortæller han til Ritzau Finans.

De seneste år er der sket en masse nyt i Tivoli, men det betyder ikke, at det er slut med at forny sig, fortæller direktøren, der understreger, at der altid er nye ting at give sig i kast med.

- Vi kan i princippet starte forfra. Det er en have, der heldigvis bliver brugt, så der er jo et enormt slid. Der er mange ting, vi kan gøre endnu. Vi har en park, der rent kvalitetsmæssigt helt klart har fået et løft over de seneste år, og det har vi også betalt mange penge for, siger Lars Liebst.

Tivoli-direktøren afslører, at der allerede er planer om nye initiativer, men han vil dog ikke løfte sløret for, hvad det præcist drejer sig om endnu.

- Næste år kommer der noget nyt, og om to år har vi jubilæum, og så kommer der også noget nyt. Men det kommer der mere om på et senere tidspunkt, siger han.

Fatamorgana består af et 45 meter højt tårn, der i alt indeholder tre forlystelser - en børneforlystelse, en forlystelse i moderat fart og en vildere udgave.