Tivoli poster tocifret millionbeløb i den nye vintersæson

Tivoli poster et tocifret millionbeløb i den nye vinterferieåbning. Det er første gang i havens 175 års historie, at haven holder åbent over skolernes vinterferie, fastelavn, det kinesiske nytår og valentinsdag.

Tivoli poster et tocifret millionbeløb i den nye vinterferieåbning. Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er visionen om at gøre Tivoli til en helårsbutik, der har fået ledelsen bag til at åbne for små tre uger mere end hidtil.

Og den forlængede åbningstid betyder, at Tivoli må investere mindst 10 mio. kr. i de flere åbningsdage samt et tilsvarende beløb for selve driften af vintersæsonen.

Lars Liebst, der er administrerende direktør i Tivoli, siger, at investeringsbeløbet nok er lidt konservativt sat.

»Det kan ikke gøre det. Vi er lidt forsigtige og siger, at det er en investering til 10 mio. kr. men det er nok over,« siger Lars Liebst til Ritzau Finans.

Med den nye vinterferiesæson kan antallet af åbninger opgøres til fire styk, og haven har åbent i 280 dage i 2018 mod 243 åbningsdage i 2017.

»Først valgte vi for år tilbage at åbne til jul, så åbnede vi til halloween - og på den måde kunne vi forandre haven. Det er både for at få vores trofaste gæster ind med abonnementskort og samtidig tiltrække turister, da man kan komme ind og se noget nyt,« siger direktøren.

Selv om Tivoli nu har åbent en stor del af året, så ser Lars Liebst ikke for sig, at haven vil være åben for publikum hele året.

»Vi tror ikke på, at det kan lade sig gøre. En have skal i vintermånederne pyntes op, ellers er den for trist. Vi skal hele tiden kunne putte en sæson på af en eller anden art. Og der har vi så i år valgt at forsøge os med vinterferien, hvor der både kommer en stor iglo på Plænen og skøjtebane foran Nimb,« forklarer direktøren.

I de første ni måneder af 2017 lagde 9 pct. færre gæster vejen forbi haven end året før - blandt andet som følge dårligt vejr.

Antallet af gæster faldt til 2.761.000 fra 3.040.000 i de første ni måneder af 2016, viste regnskabet for tredje kvartal for Tivoli. Regnskabet for 2017 offentliggøres 16. marts.