Tivoli plages som sædvanlig af velvoksent underskud

Åbningen af den gamle have og nye forlystelser koster som altid kassen i årets første seks måneder. Underskuddet er dog mindre i 2015 end året før.

Foto: Thomas Lekfeldt. Lars Liebst, adm. direktør for Tivoli.
Læs mere
Fold sammen

Et velvoksent underskud for første halvår på over 41 mio kr. skræmmer ingen i Tivoli. Det er nemlig business as usual, for udgifterne til at åbne forlystelsesparken med haveanlæg, up-shining af forlystelser og præsentation af nye er altid en hundedyr fornøjelse, og forlystelsesparken tjener sædvanligvis alle pengene hjem i tredje og fjerde kvartal.

Trods forårets møgvejr kan Tivolis topchef Lars Liebst notere fremgang over hele linjen. Det sædvanlige halvårsunderskud er lidt mindre end i 2014, omsætningen er steget med 17 pct. til næsten en halv mia. kr., og antallet af gæster er også gået i vejret. Hele ti pct. flere har valgt at besøge Tivoli trods det dårlige vejr.

Tivoli oplyser, at fremgangen skyldes øgede aktiviteter i Koncertsalen og i Glassalen samt øget aktivitet i først og fremmest den danske del af TivoliCasino. Tivoli åbnede i år sommersæsonen tidligere end sædvanlig, og det spiller også ind.

»Vi finder omsætningsfremgangen og resultatet for første halvår tilfredsstillende den kølige sæsonstart taget i betragtning,« udtaler Lars Liebst i fondsbørsmeddelelsen. Han forventer fortsat at lande på en omsætning omkring 900 mio. kr. og et overskud før skat omkring 50-60 mio. kr.