Tivoli plages som sædvanlig af velvoksent underskud

Åbningen af den gamle have og nye forlystelser koster som altid kassen i årets første seks måneder. Underskuddet er dog mindre i 2015 end året før.

Lars Liebst, adm. direktør for Tivoli. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et velvoksent underskud for første halvår på over 41 mio kr. skræmmer ingen i Tivoli. Det er nemlig business as usual, for udgifterne til at åbne forlystelsesparken med haveanlæg, up-shining af forlystelser og præsentation af nye er altid en hundedyr fornøjelse, og forlystelsesparken tjener sædvanligvis alle pengene hjem i tredje og fjerde kvartal.

Trods forårets møgvejr kan Tivolis topchef Lars Liebst notere fremgang over hele linjen. Det sædvanlige halvårsunderskud er lidt mindre end i 2014, omsætningen er steget med 17 pct. til næsten en halv mia. kr., og antallet af gæster er også gået i vejret. Hele ti pct. flere har valgt at besøge Tivoli trods det dårlige vejr.

Tivoli oplyser, at fremgangen skyldes øgede aktiviteter i Koncertsalen og i Glassalen samt øget aktivitet i først og fremmest den danske del af TivoliCasino. Tivoli åbnede i år sommersæsonen tidligere end sædvanlig, og det spiller også ind.

»Vi finder omsætningsfremgangen og resultatet for første halvår tilfredsstillende den kølige sæsonstart taget i betragtning,« udtaler Lars Liebst i fondsbørsmeddelelsen. Han forventer fortsat at lande på en omsætning omkring 900 mio. kr. og et overskud før skat omkring 50-60 mio. kr.