Tivoli har haft større aktivitet i år

Tivolis omsætning steg mærkbart i første kvartal af 2014, som til gengæld også er årets klart mindste for forlystelsesparken, da selve haven er lukket.

Tivolis omsætning steg mærkbart i første kvartal af 2014, som til gengæld også er årets klart mindste for forlystelsesparken, da selve haven er lukket. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af regnskabet for første kvartal fra Tivoli.

Den samlede omsætning, inklusive forpagtere og lejere, steg til 94,8 mio. kr. mod 62,8 mio. kr. et år tidligere, mens nettoomsætningen steg til 65,0 mio. kr. fra 37,6 mio. kr.

- Det kan primært henføres til en større aktivitet i Koncert- og Glassalen med hhv. musicalen Grease og lystspillet Den Grønne Elevator, der gav dels en øget billetomsætning dels en øget aktivitet på Tivolis helårsåbne restauranter. Derudover oplevede Tivoli en væsentlig omsætningsstigning i online-kasinoet, udtaler økonomidirektør Claus Dyhr.

Til gengæld fulgte omkostningerne også med i vejret, så driftsresultatet, EBIT, kun blev forbedret en anelse til minus 64,4 mio. kr. mod minus 66,9 mio. kr. i første kvartal af 2013.

På bundlinjen var der et marginalt større underskud på 65,8 mio. kr. før skat mod 65,7 mio. kr. før skat for et år siden på grund af svækkede finansposter. Claus Dyhr kalder resultatet for tilfredsstillende.

Tivoli fastholder forventningerne til 2014 og venter dermed en omsætning og et resultat på niveau med 2013, hvor de to poster var på henholdsvis 697 mio. kr. og 42,6 mio. kr./ritzau/FINANS