Tivoli gør klar til længste sommer nogensinde

I år slår Tivoli dørene op allerede 1. april og det betyder, at det bliver den længste sommersæson nogensinde i havens mere end 170 år lange historie.

Halloween i Tivoli i 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I år kan du besøge Tivoli allerede fra 1. april, når forlystelseshaven midt i København åbner portene til den længste sommersæson nogensinde.

Tivoli har ellers tidligere været varsom med at udvide sæsonen, men efter succes og fremgang i besøgstallene med udvidet åbning til jul og Halloween, tør man altså godt at udvide sommeren lidt i år, siger Dorthe Weinkouff Barsøe, der er underdirektør for kommunikation i Tivoli.

»Når vi planlægger sæsonen i Tivoli, så kigger vi meget på, hvordan helligdagene falder. Og i år falder påsken forholdsvis tidligt, så vi har valgt at tage den med. Hidtil har vi været lidt opmærksomme på, hvor tidligt vi har kunnet åbne, men folk har taget godt imod de udvidelser vi lavede til jul og Halloween, så nu tager vi også hul på påsken,« siger hun.

Tivoli fortæller selv, at sæsonforlængelserne har bidraget til en fremgang i besøgstallet på 6,2 procent i 2014 og en opjustering af forventningerne til årets resultat, der præsenteres 23. marts.

Men det betyder dog ikke, at Tivoli overvejer at holde åbent året rundt.

»Vi har brug for nogle perioder til at omdekorere haven og lave forbedringer og renoveringer. Så vi vil nok aldrig opleve en have, der er åben hele året rundt. Men vi vil hele tiden kigge på kalenderen og se, hvornår det kan passe at holde åbent, og hvornår folk vil komme,« siger Dorthe Weinkouff Barsøe.

Hvis du er en af dem, der bevæger dig mod Tivolis porte efter 1. april, så kan du glæde dig til at se en ny tulipanmark på Plænen med 96.000 tulipaner og en hyacintmark bestående af 16.000 hyacintløg.

Så er der også et par fødselsdage - Odinexpressen fylder 30 i år, mens Det Japanske Taarn, før Det Kinesiske Taarn, har eksisteret i 115 år.

Tivoli har åbent fra 1. april til 20. september. Det betyder 174 åbningsdage mod 167 sidste år.