Tivoli-direktør: Nu ligger vi foran for i år

Hos Tivoli er man godt tilfreds med forløbet af årets første ni måneder, hvor forlystelsesparken har løftet bundlinjen trods et lille fald på toplinjen. Årsagen er i høj grad, at vejret har været med Tivoli i sensommeren og efteråret.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

- Vi havde en lidt hård sommer, hvilket man også har kunnet se i halvårsrapporten. Men det er helt tydeligt, at den gode sensommer har hjulpet. Så er jeg også meget godt tilfreds med, at de effektiviseringer, som vi hele tiden kører, fungerer fint, fremhæver økonomidirektør for Tivoli Andreas Morthorst over for Ritzau Finans.

Resultatet efter skat viser i perioden 1. januar til 30. september en fremgang til 26,1 mio. kr. fra 19,4 mio. kr. i samme periode sidste år.

FASTHOLDER FORVENTNINGERNE

Trods løftet af bundlinjen i årets første ni måneder har Tivoli valgt at fastholde sine forventninger om en omsætning på 900 mio. kr. og et resultat før skat i niveauet 60-70 mio. kr.

Er det ikke lidt konservativt at nøjes med fastholde forventningerne?

- Det kan man på den ene side godt sige. På den anden side kan man sige, at der ikke skal ret meget til, for at vejret indvirker negativt. I andet kvartal i år var vi noget bagud i forhold til sidste år på grund af vejret, og nu er vi så foran. Derfor er vi forsigtige, forklarer Andreas Morthorst.

Desforuden kommer, at det i år er en såkaldt arbejdsgiverjul. Julen ligger nemlig set med Tivolis øjne ikke så favorabelt i år i forhold til sidste år, hvor den var placeret fordelagtig, fordi der var mange fridage.

- Det får en betydning for os, fordi det sidste år var oplagt at holde 14 dage fri. Dertil kommer, at vi har lidt færre åbningsdage i fjerde kvartal i år i forhold til sidste år. Vi åbner simpelthen senere, pointerer Andreas Morthorst.

Oven i det skal lægges, at det var en relativ mild vinter sidste år.

HJØRNET GAV LILLE OMSÆTNINGSFALD

Set over årets første ni måneder har byggeriet af Tivoli Hjørnet trukket Tivolis omsætning ned med 10 pct. til 613,5 mio. kr. fra 641,8 mio. kr. i forhold til sidste år. Her er man på nuværende tidspunkt i gang med at støbe kælderen. Forventningen er, at Hjørnet vil stå åbningsklart i slutningen af næste år. Dermed vil byggeriet også trække Tivolis omsætning ned i de kommende kvartaler, forudser økonomidirektøren.

- Sidste år brugte vi jorden til en spillehal, en udlejningsforretning og en restaurant. Når vi i en periode ikke kan bruge grunden til kommercielle aktiviteter, så koster det lidt - især på toplinjen, forklarer Andreas Morthorst.