Tivoli åbner i vinterferien i jubilæumsår

Tivoli udvider sæsonen i 2018, hvor haven fylder 175 år. Vintersæsonen bliver den fjerde, hvor haven er åben.

I året, hvor Tivoli fylder 175 år, åbner man med en ny sæson, "Vinter i Tivoli". Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Til næste år har Tivoli i København også åbent i skolernes vinterferie, uanset om den falder i uge syv eller otte. I året, hvor haven fylder 175 år, åbner man med en ny sæson, "Vinter i Tivoli", og det vil fremover være en fast sæson i forlystelseshaven.

- Vi har gennem flere år arbejdet på at udvide Tivolis nuværende tre sæsoner med en ekstra fjerde sæson. Med en udvidelse af Tivolis åbningstid til vinter kan vi nu give danskerne og turisterne endnu en anledning til at besøge København, ovenikøbet i en periode, hvor der ikke er så megen aktivitet i byen.

- Med udvidelsen cementerer vi strategien om at gå fra sæson til helårsvirksomhed, siger Tivolis direktør, Lars Liebst, i en pressemeddelelse om sæsonudvidelsen.

Tivoli har i forvejen sommeråbent, åbent i efterårsferien og op til halloween og over jul og nytår.

I den nye og fjerde sæson vil man se den gamle have midt i København i vinterklæder, hvor der vil være en skøjtebane foran Nimb, musical i Koncertsalen, og restauranter og udvalgte forlystelser vil køre.

"Vinter i Tivoli" slår portene op fra 2. februar til og med 25. februar 2018. Ud over skolebørnenes ferie, vil den nye sæson også omfavne det kinesiske nytår, fastelavn samt valentinsdag. Og haven har åbent i 280 dage i 2018 mod 243 planlagte åbningsdage i år.

Tivoli åbnede i 1843. Og strategien om at blive en helårsvirksomhed er kommet et skridt nærmere.

Jan Olsen, der er direktør i Visit Denmark, siger, at hvis turismen i Danmark skal fortsætte de senere års positive udvikling, skal der i endnu højere grad fokusere på markedsføring, produktudvikling og salg i perioderne uden for højsæsonen.

- Det kræver, at vi for eksempel i København kan levere spændende visionære tilbud i disse perioder. Jeg er ikke i tvivl om, at resten af byens erhvervsliv, hoteller, detailhandel og restauranter, vil glæde sig over dette tiltag, der vil gavne branchen bredt, siger han i en pressemeddelelse.