Tirsdag eftermiddag ændrede en aftale spillereglerne i toppen af Nordens største kapitalfond. Ved midnat var der solgt aktier for 18 milliarder kroner

EQT ændrede tirsdag sine regler for, hvor længe centrale ejere og partnere skulle beholde deres aktier efter børsnoteringen i 2019. Og ved midnat tirsdag kom det så frem, at der er blevet solgt aktier for mere end 18 milliarder danske kroner.

Christian Sinding er administrerende direktør i EQT. Ifølge norske medier har han solgt flere millioner aktier. Fold sammen
Læs mere
Foto: ESHA VAISH/Reuters/Ritzau Scanpix (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da nordens største kapitalfond, svenske EQT, blev børsnoteret i 2019, blev der indgået en aftale om, at de centrale ejere og partnere skulle beholde deres aktier i minimum tre år.

Hidtil har de ejet omkring 75 procent af EQT. Men tirsdag efter at aktiemarkedet lukkede, blev der sendt en bemærkelsesværdig pressemeddelelse ud. Det skriver flere nordiske medier, herunder E24.

I pressemeddelelsen fremgik det, at man havde revideret bindingstiden for ejernes aktiesalg.

Og i går aftes ved midnat stod det så klart, at ejerne allerede har benyttet sig af muligheden. Således er der solgt aktier for i omegnen af 18,3 milliarder danske kroner, hvilket svarer til omkring seks procent af det samlede antal aktier.

»Aktiesalget forventes at forbedre likviditeten i EQT-aktien og understøttes af en række langsigtede investorer, herunder Wallenberg Investments, som har forpligtet sig til at købe aktier svarende til en procent af EQTs nuværende aktiekapital. Salget er allerede fuldt tegnet,« lyder det i en pressemeddelelse.

Salget er primært sket til svenske og internationale institutionelle investorer og er tilrettelagt af giganter som Morgan Stanley, SEB, BNP Paribas, Carnegie og JP Morgan, fremgår det.

EQT er vurderet til 292 milliarder danske kroner på den svenske børs. Trods et fald på omkring ti procent den seneste måned er aktien steget med over 90 procent i år.

I dag ligger kursen på omkring 292 kroner, mens den ved tegningsperioden i 2019 var 49 kroner.

Herhjemme er EQT mest kendt for sine opkøb af KMD, Flying Tiger og Fætter BRs moderselskab Top-Toy, der endte i en konkurs. En anden dansk forbindelse er den højtplacerede partner Morten Hummelmose, som har været i EQT siden 2006.

Det er uvist, om han er blandt de partnere, som har solgt dele af sine aktier.

Efter en årrække i den danske afdeling flyttede Morten Hummelmose til USA som leder af EQTs afdeling i New York, men sidste efterår vendte han tilbage til Skandinavien til en toppost som medlem af den syv mand store eksekutivkomité i EQT, hvor Morten Hummelmose er ansvarlig for kunderelationer og ikke mindst det for en kapitalfond ekstremt vigtige område kapitalrejsning.