Tinglysningskaos presser bønder

Også landbruget stiller sig nu op i rækken af borgere og organisationer, der kræver kompensation for det digitale tinglysningskaos.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Myndighederne skal via en enkel og hurtig model kompensere borgerne for rodet med den digitale tinglysning. Sådan lyder kravet fra Landbrug & Fødevarer.

Her er man meget tilfreds med, at Rigsrevisionen tirsdag rettede en massiv kritik mod Domstolsstyrelsen, Justitsministeriet og Tinglysningsretten på grund den kaotiske overgang til digital tinglysning.

- Der skal etableres en enkel og ubureaukratisk kompensationsordning hurtigst muligt til borgere, hvis tinglysning af skøder eller lån har været forsinket ud over det sædvanlige. Man bør ikke afvente Kammeradvokatens redegørelse, med mindre den ligger klar hurtigt.

Det siger skattepolitisk konsulent i Landbrug & Fødevarer Lars Eghøj.

Læs også:
Professor: Staten bør sige undskyld

Landbruget har ifølge Lars Eghøj været ekstra hårdt ramt på grund af komplicerede matrikulære sager.

- Landbrugshandler fungerer ikke ligesom almindelige parcelhushandler. Handlerne inkluderer ofte flere matrikler, og derfor kører de ikke bare lige igennem systemet, men bliver for det meste udtaget til manuel behandling.

Han siger, at især de såkaldte matrikulære sager har taget ekstremt lang tid, fordi Tinglysningsretten satte dem bagest i køen, siger han.