Tinglysningskaos koster ejendomsselskaber 1 mia. per måned

Siden Tinglysningretten i september sidste år blev digitaliseret har danske ejendomsselskaber tabt mellem 3 og 4 mia. kr. på grund af langsommelig tinglysning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udregningen er foretaget af brancheorganisationen Ejendomsforeningen Danmark og er baseret på, at godt 10.000 af de i øjeblikket 57.000 ubehandlede sager, der stadig tynger Tinglysningsretten i Hobro stammer fra erhvervsejendomme. Det skriver dagbladet Børsen.

»Vi har kendskab til sager, der koster helt op imod 250.000 kr. ekstra i mellemfinansiering om måneden,« fortæller adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark, Torben Christensen.

Han frygter, at de lange ventetider kan få fatale konsekvenser for nogle ejendomsselskaber. Ejendomsforeningen Danmark baserer sine udregninger på, at der på hver sag i gennemsnit er et rentetab på 100.000 kr om måneden og en ventetid på 90 dage - fordelt på 10.000 sager giver det et sammenlagt månedligt tab på 1 mia. kr.

»Vi frygter, at får Tinglysningsretten ikke ændret kadancen, så står vi til september - efter et år med digital tinglysning - med et tab på 12 mia. kr. I forvejen er ejendomsmarkedet bombet helt ned. Får vi en regning i den størrelse, så bliver det rigtig vanskeligt at håndtere,« siger Torben Christensen.