Tinglysningen satser på bedre tider til påske

Til påske skal det højest tage ti dage at få tinglyst et skøde. Det er det nye mål for den digitale tinglysning.

Foto: JENS NOERGAARD LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tinglysningsretten strammer sig igen an og håber på at kunne få nedbragt den katastrofalt lange sagsbehandlingstid. Af en ny handlingsplan fremgår det, at målet er, at skøder skal behandles på højest ti dage efter påske.

"Planen indebærer, at sagsbehandlingstiden for skøder for eksempel bliver gradvist nedbragt fra 68 dage og til højest ti dage efter påske den 6. april 2010," skriver Domstolstyrelsen i en pressemeddelelse.

Kort før jul meddelte styrelsen, at Tinglysningsretten ikke kunne leve op til sit løfte, om at indkøringsperioden var overstået med årsskiftet. I stedet ventede den førstnormale tilstande fra juli 2010.

Hård kritikDet gav anledning til hård kritik, og retten blev tvunget til at fremlægge en handlingsplan for, hvordan tinglysningstiden kunne nedbringes. Det er den plan, som nu foreligger.

"Sagsbunken er langsomt ved at blive mindre, og de nye intitiativer giver tro på, at vi nok skal få bunkerne væk," siger Søren Sørup Hansen, der er præsident for Tinglysningsretten.

En del af planen går ud på at specialisere rettens sagsbehandlere i hold med kendskab til særlige typer af sager. Desuden vil der blive ansat 25 ekstra medarbejdere.

Status er, at 40 procent af de sager, som er sendt til tinglysning er udtaget til manuel behandling, mens de resterende bliver behandelt på "typisk få minutter", oplyser Domstolstyrelsen.

Læs også Dorte Tofts blog:
Lammet siden august


Hvad synes du? Er det i orden, at køberne må vente til påske?