Tinglysning nede på 10 dage fra påske

Problemerne med at få en simpel tinglysning gennemført er løst om senest tre uger, hævder Domstolsstyrelsen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Domstolsstyrelsen, der har ansvaret for tinglysningen, tør nu godt love, at sagsbehandlingstiden ved tinglysning bliver normaliseret efter påske, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Kun de særligt vanskelige sager vil fortsat, og som tidligere, kræve længere tid.

Siden den digitale tinglysning blev lanceret i september sidste år, har det betydet lange ventetider for mange hussælgere. De har ikke kunnet få deres penge, fordi køberen ikke skal betale, før tinglysningen er gennemført. Og det betyder øgede renteudgifter for sælgeren og bøvl for ejendomsmæglerne.

Da den digitale tinglysning blev indført, opstod der en stor pukkel af sager. Og det er den, som de ansatte i tinglysningen stadig kæmper med.

- Siden årsskiftet har vi konsekvent afviklet flere sager, end vi har fået ind, og dermed gnavet af bunken. Vi har nedbragt bunken så meget, at vi er sikre på, at vi når i mål den 6. april. Lige nu er sagsbehandlingstiden under en måned. Det er stadig ikke godt nok, og den skal ned under 10 dage for en simpel tinglysning, siger direktør Adam Wolf, Domstolsstyrelsen.

Hvornår kan du love, at I er helt nede på det acceptable mål for en almindelig tinglysning?

- Jeg mener, at vi fra påske skal kunne ekspedere 95 procent af sagerne inden for 10 dage. Det svarer til niveauet fra tidligere år. Det endelige mål er at få klaret 95 procent af sagerne på gennemsnitligt fem dage per sag. Det mål tør jeg ikke sætte en dato på, men det er et realistisk mål, siger Adam Wolf.

/ritzau/