Time Warner overrasker positivt efter fremgang hos HBO

Den amerikanske mediegigant Time Warner, der blandt andet ejer tv-kanaler og streamingtjenesten HBO, har fået en bedre start på året end ventet på aktiemarkedet.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: ADREES LATIF

Selskabet kommer ud af perioden med et driftsoverskud på 2,1 mia. dollar, hvilket er en fremgang på 4 pct. sammenlignet med året før.

Indtjeningen per aktie landede på 1,66 dollar, og det slog analytikernes forventninger, som var på 1,46 dollar ifølge Bloomberg.

Time Warner fremhæver selv en god udvikling hos HBO - Home Box Office - som en af årsagerne til fremgangen.

Indtjeningen i HBO, der udgør cirka 30 pct. af overskuddet hos Time Warner, er steget som følge af højere abonnementspriser i USA, nye kunder og vækst internationalt, mens der samtidig er brugt færre penge på markedsføring.

Derudover er overskuddet også øget i filmselskabet Warner Bros., mens kabel-tv-divisionen Turner har haft mindre tilbagegang som følge af højere udgifter til indhold - herunder rettigheder til NBA.

Time Warner er i øjeblikket ved at blive fusioneret med teleselskabet AT&T, som har købt mediekoncernen for 85 mia. dollar, men hvor der stadig mangler at falde enkelte detaljer på plads. Det ventes at ske i løbet af 2017.

/ritzau/FINANS