Tiltalte bankfolk: Vi er uskyldige

Alle otte tidligere bankfolk, der netop nu sidder på anklagebænken i EBH-retssagen om kursmanipulation, nægter sig skyldige og påstår frifindelse for alle anklager.

Blandt de tiltalte er den tidligere adm. direktør i EBH Bank, Finn Strier Poulsen (yderst tv), bankens tidligere formand, Egon Korsbæk, den tidligere adm. direktør i Morsø Sparekasse, Jørn Balch Christensen, og Ove Knudsen, tidligere underdirektør i Sparekassen Kronjylland. Derudover er yderligere fire tiltalt, men disse fire er indtil videre beskyttet af navneforbud. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

HJØRRING: 35 minutter tog det specialanklager Jørn Thostrup fra Bagmandspolitiet (SØIK) at læse det 16 sider lange anklageskrift op, da EBH-sagen om kursmanipulation begyndte i dag onsdag kl. 10.00 i Retten i Hjørring.

Over for ham sidder syv forsvarsadvokater og en reserveforsvarer, der lige inden retsmødets start måtte få båret ekstra borde ind, så de kunne få plads til en lang række røde ringbind med sagsakter. Bag forsvarsadvokaterne sidder de otte tiltalte på en række. Under oplæsningen af anklageskriftet forholdte de sig alle i ro og gjorde ikke det store væsen af sig.

Blandt de tiltalte er den tidligere adm. direktør i EBH Bank, Finn Strier Poulsen, bankens tidligere formand, Egon Korsbæk, den tidligere adm. direktør i Morsø Sparekasse, Jørn Balch Christensen, og Ove Knudsen, tidligere underdirektør i Sparekassen Kronjylland. Derudover er yderligere fire tiltalt, men disse fire er indtil videre beskyttet af navneforbud.

Efter anklageskriftet var læst op, proklamerede alle syv forsvarsadvokater, at deres klient nægter sig skyldig i anklagerne og påstår frifindelse.

De otte tidligere bankfolk er tiltalt for kursmanipulation, mandatsvig og bedrageri og risikerer op til otte års fængsel. Samtidig går anklageren efter at få konfiskeret de 6,9 mio. kr., som de tiltalte ifølge anklageskriftet har indkasseret i gevinst på de ulovlige handler.

Sagen udspringer af den efterforskning, som Bagmandspolitiet har stået for i forlængelse af krakket i EBH Bank i 2008. I  banken blev alle aktiehandlernes telefonsamtaler ind og ud af huset optaget som dokumentation, og det er 23.000 af disse telefonsamtaler, som politiet fandt på en computer på et teenageværelse under en ransagning, der har ført til tiltalerne.

Svindlen er ifølge Bagmandspolitiet foregået ved, at de tiltalte købte aktier og obligationer til sig selv og nærtstående, herunder ægtefæller, hvorefter de fik de involverede pengeinstitutter til at handle værdipapirerne kunstigt op. Derefter købte pengeinstitutterne værdipapirerne tilbage af de tiltalte og deres nærtstående til en forhøjet pris. Herved opnåede de tiltalte altså en gevinst på 6,9 mio. kr. ifølge anklageskriftet.

I dag er første dag i retssagen, der er sat til at vare 40 retsdage. I dag starter retssagen med forelæggelse og dokumentation, hvor anklagemyndigheden præsenterer sagen og redegør for de beviser, som anklagemyndigheden finder væsentlige.