Tiltalt bankboss på båndet samtale: Send ikke mail

I retssagen om kursmanipulation i EBH-bank afslører båndede telefonsamtaler, hvad der blev talt om mellem den tidligere direktør i banken og bankens tidligere fondschef, da de ifølge anklagen manipulerede med kursen på værdipapirer.

Finn Strier Poulsen (th), tidligere adm. direktør i den nu krakkede EBH Bank, er titalt for kursmanipulation. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De tidligere direktører i EBH Bank og Morsø Sparekasse, henholdsvis Finn Strier Poulsen og Jørn Balch Christensen, der er tiltalt for omfattende kursmanipulation, ville kun tale om de pågældende handler med værdipapirer over telefonen. Ingen kommunikation måtte foregå via mails.

Det afslører båndende telefonsamtaler, som anklageren fra Bagmandspolitiet tirsdag afspillede i Retten i Hjørring, hvor i alt otte tidligere bankchefer er tiltalt for kursmanipulation, mandatsvig og bedrageri. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ifølge tiltalen har de tidligere bankfolk blandt andet ladet EBH Bank købe obligationer, sælge dem til bankfolkenes ægtefæller og den enes datter, hvorefter banken har handlet kursen op, så ægtefællerne og datteren kunne sælge obligationerne med en milliongevinst.

I den forbindelse ville den tidligere fondschef Henrik Sylvester Larsen ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten sende en mail til Jørn Balch Christensen, tidligere direktør i Morsø Sparekasse, men det skulle han ikke gøre, sagde Finn Strier Poulsen, tidligere direktør i EBH Bank, til ham.

»Han vil ikke have, at vi skriver mails om det her. Det er på grund af dårlige erfaringer med konkurrencestyrelsen,« sagde Finn Strier Poulsen på den båndende telefonsamtale ifølge avisen.

Ifølge anklageskriftet har de tiltalte og deres ægtefæller og nærtstående i alt scoret 6,9 mio. kr. på den ulovlige handel med værdipapirer.

Sagen fortsætter i Retten i Hjørring i dag onsdag og skal køre over i alt 40 retsdage. Den sidste er sat til juni 2015.