Tilsynsbesøg fører til nedskrivningsbølge

En række kunder lever i dag som en art levende døde i bankerne, fordi bankerne ikke ønsker eller ikke har penge til at nedskrive værdien af lånet.

Læs mere
Fold sammen
De ejendomskunder, der i dag lever på bankens nåde, og som endnu ikke har givet bankerne deciderede tab som konsekvens af nedskrivninger på gælden, kan komme til at ramme bankerne som en boomerang, når Finanstilsynet kommer på besøg for at vurdere om pengeinstitutterne opfylder kravene til Bankpakke II. Det skriver dagbladet Børsen onsdag.'

»Hvis en bank har et engagement med en kunde, hvor der ligger en ejendom som sikkerhed, vil vi forholde os meget kritisk til værdien af sikkerheden, og ikke kun forlade os på, hvordan den er opgjort i kundens regnskaber,« siger Thomas Brenøe, kontorchef i Finanstilsynets bankkontor.

En række kunder lever i dag som en art levende døde i bankerne, fordi bankerne ikke ønsker eller ikke har penge til at nedskrive værdien af lånet. En sådan nedskrivning kan nemlig betyde, at banken ikke er solid nok til overhovedet at deltage i bankpakken.

Det skete for nylig for Skælskør Bank, der som et resultat satte sig selv til salg under et voldsomt udfald mod Finanstilsynet. Banken sagde, at tilsynet havde strammet kravene til bankerne, ved at bede dem om af nedskrive værdien af lån til kunder, der er teknisk insolvente.

Men tilsynet fastslår, nu at det vil anvende samme praksis overfor samtlige de banker, der i øjeblikket gennemgås med en tættekam for at sikre at de overholder lovens krav, skriver Børsen.