Tilsynet politianmelder københavnsk pengeinstituts datterselskab

Et datterselskab under den omstridte Københavns Andelskasse har ifølge Finanstilsynet stået bag værdipapirhandel uden at have tilladelse til det. Derfor er selskabet nu blevet politianmeldt. Afgået formand vil ikke kommentere.

Et datterselskab til Københavns Andelskasse er blevet politianmeldt af Finanstilsynet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Nu er der igen problemer i Københavns Andelskasse, der har været igennem en turbulent periode med ejerskifte, en håndfuld direktørskift og senest en fratagelse af formandens og hovedejerens stemmeret.

Denne gang bliver et datterselskab til Københavns Andelskasse nu politianmeldt. Datterselskabet, OTC-listen ApS, har ifølge Finanstilsynet stået bag værdipapirhandel, som selskabet ikke har tilladelse til.

»Finanstilsynets vurderer, at selskabet har modtaget og formidlet ordrer vedrørende aktier mellem købere/sælgere og selskabets moderselskab Københavns Andelskasse uden værdipapirhandlertilladelse,« skriver Finanstilsynet på sin hjemmeside og tilføjer:

»De pågældende aktiviteter har stået på i perioden fra 30. november 2015 til 1. februar 2016, og der er tale om i alt 36 handler.«

Ifølge Finanstilsynet kan overtrædelsen straffes med bøde jf. § 373, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed.

Berlingske Business har været i kontakt med erhvervsmanden Jesper Bak, der indtil i går - onsdag aften - var formand og hovedejer i Københavns Andelskasse. Han har ingen kommentarer til politianmeldelsen, siger han til Berlingske Business.

Ifølge Københavns Andelskasses hjemmeside har Jesper Bak på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde oplyst, at han trækker sig som formand både for repræsentantskabet og bestyrelsen i andelskassen.