Tilsyn venter fortsat store irske nedskrivninger for Danske Bank

Finanstilsynet var i juni på inspektion i Danske Banks filial i Irland, og i en sammenfatning udlagt på tilsynets hjemmeside fredag konkluderes, at der for nærværende er nedskrevet tilstrækkeligt, men at der må forventes yderligere store nedskrivninger fremover.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Pr. 30. juni 2011 udgjorde de samlede nedskrivninger og tab 15,3 mia. kr. svarende til 21 pct. af udlånene. Vurderingen er, at banken - i kraft af betydelige nedskrivninger i blandt andet første og andet kvartal 2011 - har nedskrevet tilstrækkeligt. Som følge af vanskelige forhold på det irske marked må der også fremover forventes betydelige nedskrivninger, skriver Finanstilsynet.

Finanstilsynet gennemgik under inspektionen 200 udlånsengagementer i størrelsesintervallet fra 50.000 euro til 438 mio. euro, og inspektionen fandt sted på et tidspunkt, hvor banken var i gang med den kvartalsvise gennemgang af udlån for vurdering af nedskrivninger for 2. kvartal 2011.

- Finanstilsynet vurderede, at det var påkrævet, at der blev nedskrevet yderligere 23,0 mio. euro på udlån i forhold til den irske bankfilials foreløbige opgørelser. På de gennemgåede engagementer blev der nedskrevet yderligere i alt 132,5 mio. euro i forhold til regnskabet for 1. kvartal 2011, skriver tilsynet.

Ritzau Finans