Tilsyn: Torms konkurs kan være bare 8 måneder væk

Selv om Torm i første omgang er reddet og har fået gældshenstand og en ny finansiering til de kommende år, kan der gå meget kort tid, inden den er gal igen.

Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer Finanstilsynet i sin redegørelse for en dispensation til rederiets nye majoritetsejere, så de ikke behøver at fremsætte et ellers pligtmæssigt købstilbud på de 10 pct. af aktierne, de ikke ejer.

Dispensationen blev givet, da alternativet sandsynligvis var en konkursbegæring fra kreditorerne. Men den kan alligevel dukke op i en ikke al for fjern fremtid, vurderer Finanstilsynet, da Torm får svært ved at leve op til sine forpligtelser.

- I henhold til oplysninger fra CoCom Bankerne (Torms fire største banker, red.) forventes det, at der sker brud på en finansiel covenant i marts 2014. Første test for brud på den pågældende covenant finder sted i juni 2013, skriver Finanstilsynet i afgørelsen og opridser derefter et endnu mere pessimistisk scenarie:

- Viser antagelsen om en flad fragtrate for 2012, og en progressiv stigning i 2013 ikke at holde, kan et brud på den pågældende covenant potentielt ske allerede 8 måneder efter Rekonstruktionsaftalens indgåelse, lyder det.

Sker det, kan en eller flere af aftaleparterne nemlig påberåbe sig "misligholdelsesbeføjelser", hvilket i yderste tilfælde er lige med en konkursbegæring mod Torm.

/ritzau/FINANS