Tilsyn hundser med Alm. Brand

Finanstilsynet har tvunget Alm. Brand-koncernen til at overføre 900 millioner kroner til Alm. Brand Bank. Hvis ikke vil tilsynet lukke banken.

Foto: Scanpix
Nedskrivningerne i Alm. Brand Bank betyder, at banken ikke har opfyldt lovens solvenskrav siden udgangen af juni.

Finanstilsynet tvinger den derfor til at bringe orden i kapitalen, og sker det ikke senest 9. september, må banken lukke.

Tidligere tirsdag vedtog bestyrelsen i Alm. Brand at give banken 900 millioner kroner, men det skal også igennem en ekstraordinær generalforsamling. Finanstilsynet har lyttet til Alm. Brands tidsplan, og derfor er fristen sat til den 9. september. Generalforsamlingen vil blive afholdt den 7. september.

En kapitaltilførsel i den størrelsesorden betyder, at Alm. Brand Bank får en solvensprocent på 11,3 procent.

Direktør vil håndtere problemerne
Alm. Brand har søgt om yderligere 900 millioner kroner i Bankpakke I. Af bankens halvårsregnskab fremgår det, at værdien af udlånet er nedskrevet med over en milliard kroner.

"Vi har været i stand til at håndtere de fleste problemer uden tab. Vi har nedskrivninger, men næsten ingen tab. Vi får problemer på området fremover, men vi mener, vi kan håndtere det," forsikrede administrerende direktør i Alm. Brand, Søren Boe Mortensen, på en telekonference torsdag formiddag ifølge RB-Børsen.