Tilsyn: EBH-direktører manipulerede kurs

Avis erfarer, at to tidligere direktører i EBH Bank per e-mail bad om at få bankens aktie handlet op i en bestemt kurs.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De to tidligere bankdirektører i den kollapsede nordjyske EBH Bank, Jens

Nielsen og Finn Strier Poulsen, aftalte bankens fremtidige aktiekurs per e-mail med en navngiven børshandler hos Dexia Bank Danmark, skriver dagbladet Børsen.

Anklagerne fremsættes blandt flere andre i den politianmeldelse, som Finanstilsynet har afleveret til Bagmandspolitiet. Finanstilsynet har politianmeldt EBH Bank og EBH-fonden for kursmanipulation af EBH Bank-aktien i perioden op til bankens sammenbrud i efteråret 2008. Samtidig er Dexia Bank Danmark politianmeldt for at have deltaget i kursmanipulationen.

Ifølge en kilde tæt på politianmeldelsen bad de to direktører direkte om at få

aktien handlet op i en bestemt kurs, når Dexia Bank Danmark blev bedt om at foretage opkøb i EBH Banks egne aktier i markedet.

Ifølge Finanstilsynet politianmeldelse blev der foretaget ulovlige støtteopkøb af EBH Bank-aktier for cirka 300 mio. kr.

Beviserne for de to tidligere bankdirektørers manipulation med den nordjyske

lokalbanks aktiekurs er ifølge dagbladet Børsens kilder direkte dokumenteret i e-mails, hvor de to direktører per e-mail til en navngiven dealer flere gange bad om, at EBH Bank-aktien skulle handles op i en fast aftalt kurs.

Det selv om det var EBH Bank og EBH-fonden, som stod som køber og derfor burde have en interesse i en så lav kurs som muligt.

Jens Nielsen og Finn Strier Poulsen var omfattet af store aktieoptionsordninger, som ved udgangen af 2007 havde en værdi på 46 mio. kr.

/ritzau/