Tilmelding til Pressenævnet kan blive krav til mediestøtte

Justitsministeriet overvejer, om det skal være et krav for at mediestøtte, at man er omfattet af Pressenævnet.

Kulturminister Mette Bock (LA) i åbent samrådet om regeringens ønske om, at der med en nedsættelse af licensen skal produceres mindre dansksproget radio, tv og andet medieindhold onsdag d. 11 januar 2017. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Fremover bliver det måske en betingelse for at modtage mediestøtte, at man er tilmeldt Pressenævnet og omfattet af medieansvarsloven.

Justitsministeriet overvejer i hvert fald i øjeblikket, om det er muligt at indføre en ny ordning for de nyhedsmedier, der modtager offentlig mediestøtte.

Det oplyser kulturminister Mette Bock (LA) i et svar til Folketingets Kulturudvalg.

Diskussionen om sammenhængen mellem mediestøtte og medieansvarsloven blussede op i december, da netmediet Den Korte Avis trak overskrifter flere medier.

Den omdiskuterede netavis modtager offentlig mediestøtte, men er ikke tilmeldt Pressenævnet. Som pressens minister blev statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) draget ind i diskussionen under en spørgetime i december.

Her sagde han blandt andet, at der kan være behov for at diskutere rammerne for mediestøtte.

Det er Socialdemokratiets kultur- og medieordfører, Mogens Jensen, der har spurgt Mette Bock, om det bliver en del af regeringens kommende udspil for en ny mediestøtteordning at stille krav til mediestøtten.