Tillidsmand: »Danske Banks omtanke for medarbejdernes trivsel er på et minimum«

Det er stærkt kritisabelt, at Danske Banks ledelse skærer ned på antallet af medarbejdere, når både overskud og kundetilfredshed er stigende. Det siger de Danske Bank-ansattes tillidsmand og kredsformand.

Danske Bank-ledelsen får stor kritik af de ansattes tillidsmand og kredsformand, efter banken siger farvel til 321 medarbejdere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

77 medarbejdere i Danske Bank er netop blevet fyret, og derudover valgte 244 medarbejdere at gå frivilligt. Det sker som et led i bankens løbende effektiviseringer, men handlingen vækker alligevel vrede hos de Danske Bank-ansattes tillidsmand og kredsformand, Steen Lund Olsen.

Han skriver i et indlæg på Finansforbundets hjemmeside, at det er triste handlinger, vi ser fra Danske Bank-koncernen.

»Sammenholdet og fællesskabet mellem medarbejderne i Danske Bank er vigtigt for tiden, for koncernens omtanke for medarbejdernes trivsel og arbejdsmængde er på et minimum,« skriver Steen Lund Olsen.

Som Berlingske Business fortalte tirsdag, har Danske Bank nu vendt 16 år med kundeflugt. Nu er både tilgangen af kunder, kundetilfredsheden og overskuddet i Danske Bank stigende. At Danske Bank-ledelsen skærer så kraftigt på medarbejdersiden i sådan en periode er respektløs, siger Steen Lund Olsen.

»Jeg synes, det er stærkt kritisabelt, at koncernledelsen i en tid, hvor kundetilfredshed, overskud og image går op, op, op, vælger at skære ned, ned, ned på "omkostningerne" – det vil sige medarbejderne. Det er respektløst over for de mennesker, der hver dag leverer alt, hvad de kan, for at gøre Danske Bank til en succes,« skriver Steen Lund Olsen og følger op med et retorisk spørgsmål:

»Selvfølgelig skal koncernens ledelse forberede Danske Bank på fremtiden. Det respekterer jeg. Men gør de det i et tempo, hvor organisationen kan følge med?«

Steen Lund Olsen påpeger, at Danske Bank flytter stillinger til andre lande, hvor arbejdskraften er billigere. Dermed sætter Danske Bank-ledelsen afkastet til aktionærerne før hensynet til bankens samfundsansvar, lyder det fra kredsformanden.

»Er afkast vigtigere end ansvar? Danske Bank er en nordisk bank, og med det følger et nordisk samfundsansvar. Hvorfor skal gode, danske arbejdspladser flyttes til Indien, Litauen og andre lavtlønslande? Har vi som landets største bank ikke et ansvar for at skabe beskæftigelse der, hvor vores kunder er, og på den måde give næring til det træ, hvor vi høster vores frugter? Ansvaret for samfundet omkring os må åbenbart vige, når aktionærerne lugter hurtige afkast,« skriver Steen Lund Olsen.

Du kan læse hele Steen Lund Olsens indlæg her.