Tillidsmand: Berlingske-opkøb er en glædelig nyhed

Formanden for journalisterne på Berlingske, Uffe Gardel, er lutter positiv i kølvandet på Berlingske Medias belgiske overtagelse.

Berlingske-tillidsmand Uffe Gardel glæder sig over det belgiske opkøb af den danske aviskoncern. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske Media skal på belgiske hænder. Mandag kom det frem, at den hidtidige ejer af koncernen bag aviser som Berlingske og Weekendavisen, Mecom, nu sælger det danske bladhus til mediekoncernen De Persgroup.

Og den nyhed vækker begejstring hos Uffe Gardel, der er formand for Berlingske Medarbejderforening, en sammenslutning af journalisterne på avisen Berlingske, og tillidsmand samme sted.

»Det er en god, seriøs ejer, der udgiver gode, seriøse medier i sine hjemlande, Holland og Belgien,« siger han.

Berlingske Media, der tidligere hed Det Berlingske Officin, har i de sidste otte år været på britiske hænder som del af investeringsselskabet Mecoms forretninger. Uffe Gardel slår fast, at selvom han er glad for det nye ejerskab, er det ikke udtryk for en skuffelse over den hidtidige ejer.

»Jeg synes sådan set, at vi har haft ro i de senere år. Jeg kan ikke deltage i den der fremstilling af situationen under Mecom som helt forfærdelig. Mecom har været en bedre ejer, end dets ry fortæller,« slår han fast.

Den nye ejer, De Persgroup, har stor erfaring med mediebranchen. Koncernen udgiver i forvejen bl.a. Belgiens bedst sælgende avis, Het laatste Nieuws, og fire hollandske dagblade med Algemeen Dagblad (AD) som det største.

»Det er ikke nødvendigvis vigtigt, at det er en rendyrket medievirksomhed. Man kan få meget interessant ud af at være ejet af en virksomhed med kompetencer i andre brancher, som vi oplevede under Orkla (Berlingskes ejer 2000-2006 .red). Men det er vigtigt at have en ejer, som kender branchen. Og det gør De Persgroep. Den her branche har længe været igennem nogle store forandringer, og der er det vigtigt med sikre hænder på rattet,« siger Uffe Gardel.

»Vi kommer ud i store forandringer i de kommende år, ikke bare i vores koncern, men i hele branchen - også i udlandet. Og der er det godt med en ejer, som kender branchen, og derfor kan handle mere velovervejet, end en der ikke kender branchen,« slutter tillidsmanden.

De Persgroep havde sidste år en omsætning på 6,7 milliarder kroner og et driftsresultat (EBITDA) på omkring 974 millioner kroner.