Tilfredsstillende trods tryk på resultaterne i Hvidbjerg Bank

Hvidbjerg Banks overskud skrumpede i første halvår, mens toplinjen blot gik en smule tilbage i et ellers uhyre hårdt miljø for bankvirksomheder - med rekordlave renter og dermed færre indtægter at hente.

Arkivfoto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Samtidig betød lidt højere personaleudgifter samt nedskrivninger på udlån også et indhak i resultatet, som Hvidbjerg Bank dog selv anser for værende tilfredsstillende.

»Toplinjen, som består af netto rente- og gebyrindtægter, er det næsthøjeste i bankens historie, hvilket anses som tilfredsstillende set i lyset af de vanskelige rentevilkår for den finansielle branche. Resultatet er 2,1 mio. kr. mindre i forhold til den tilsvarende periode i 2015. Ændringen i forhold til året før skyldes overvejende det store antal omlægninger af realkreditlån i første kvartal af 2015 og en investering i nye medarbejdere i banken,« skriver Hvidbjerg Bank i sit regnskab.

Banken hentede netto rente- og gebyrindtægter på 33,3 mio. kr. i første halvår mod 34,3 mio. kr. på den post et år tidligere, mens basisindtjeningen faldt til 9,0 mio. kr. fra 10,8 mio. kr.

Nedskrivningerne på udlån steg til 3,2 mio. kr. fra 2,3 mio. kr., mens overskuddet før skat faldt til 5,6 mio. kr. fra 7,7 mio. kr. i første halvår 2015.

Personaleudgifterne, der dækker over blandt andet løn, steg til 24,1 mio. kr. fra 22,9 mio. kr. et år tidligere.

For hele 2016 fastholder Hvidbjerg Bank sine forventninger om en basisindtjening på 14-18 mio. kr. Efter første halvår har banken realiseret en basisindtjening på 9,0 mio. kr.