Tilfredshed i Spar Nord trods store nedskrivninger på landbrug

Den nordjyske bank er fortsat påvirket af, at landbruget er udfordret, og erhvervet tegner sig for stort set samtlige nedskrivninger.

Foto: Henning Bagger. Spar Nord A/S , tidl. Sparekassen Nordjylland, hovedsæde, administration på Skelagervej i Aalborg.
Læs mere
Fold sammen

Spar Nord kom ud af første halvår 2016 med et tilfredsstillende resultat før skat på 469 mio. kr. Det skriver banken i sit halvårsregnskab.

Banken er dog fortsat påvirket af, at landbruget er udfordret, og erhvervet tegner sig for stort set samtlige nedskrivninger.

Nedskrivningerne på koncernens udlån blev på 133 mio. kr., hvilket svarer til en nedskrivningsprocent på 0,52 pro anno - driftspåvirkningen på landbrug udgjorde 132 mio. kr. svarende til 99 pct. af den samlede driftspåvirkning, skriver banken i regnskabet.

For halvåret landede nettooverskuddet på 383 mio. kr. og egenkapitalen forrentet med 10 pct.

I første halvår 2015 var ikke mindst kursreguleringer på 428 mio. kr. med til at give et resultat før skat på 741,1 mio. kr. og et nettooverskud på 632,2 mio. kr.

Halvårets basisindtægter blev på 1551 mio. kr., hvilket var et fald på 19 pct. i forhold til første halvår 2015. Korrigerer man for engangseffekten af salget af Spar Nords aktiepost i Nørresundby Bank i starten af 2015, er der tale om et fald på 9 pct., anfører Spar Nord i regnskabet.

- På baggrund af udviklingen i første halvår fastholdes forventningerne til hele årets basisindtjening i niveauet 1,1 mia. kr., mens nedskrivninger på udlån nu forventes at blive lidt lavere end i 2015, skriver banken.

Sidste år var basisindtjeningen før nedskrivninger 1487 mio. kr., mens nedskrivningerne var på 315,6 mio. kr.

I forbindelse med regnskabet melder Spar Nord ud, at man ved næste kvartalsregnskab fremlægger en ny strategiplan med tilhørende målsætninger for de kommende år.