Tilbagevendt Twitter-boss gør kort proces: Klar til fyringsrunde

Kun få dage efter, at han blev udnævnt som permanent topchef for Twitter, er medstifter Jack Dorsey klar til at uddele fyresedler og bremse prestigebyggeri.

Jack Dorsey er endnu en gang CEO for Twitter. Og det går ikke stille for sig.  Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE BLAKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis de omkring 4000 ansatte i Twitter var i tvivl, så er de det nok ikke længere. Der er en ny mand på Broen og han arbejder hurtigt.

Efter en periode som midlertidig topchef blev J38-årige Jack Dorsey i denne uge permanent ansat som det sociale medies nummer 1. Allerede på tirsdag fremlægger han i følge New York Times en omfattende plan, der skal reducere omkostninger i selskabet.

I virkeligheden er Jack Dorsey ikke så ny i Twitter sammenhænge. For han er en af medstifterne af selskabet og var netop topchef frem til 2008, hvor bestyrelsen valgte at fyre ham efter utilfredshed med hans ledelsesstil. Han har i den efterfølgende periode været optaget af en række andre projekter. Nu hiver den samme bestyrelse ham tilbage til Twitter for at udfylde det ledelsesvakuum, som opstod da tidligere administrerende direktør Dick Costolo forlod selskabet mere eller mindre ufrivilligt i junimåned.

Den 38-årige IT-iværksætter vender tilbage til et selskab i krise, der er blevet markant større og i øvrigt er blevet børsnoteret siden han sidst stod i spidsen for det. Selskabet har haft for travlt med at vokse, har kritikken lydt.

Twitter ramte børsen i 2013 og siden er børsværdien faldet markant. For Twitter har ikke længere den samme medvind, som selskabet ellers har været vant til. Konkurrencen blandt sociale medier er benhård, og det har vist sig vanskeligt at tiltrække nye brugere i kampen med Instagram, Snapchat og WhatsApp.

Der er tale om en omstillingsperiode, hvor Twitter skal finde på nye produkter, der kan tiltrække en ny generation af brugere.  I den proces skal Twitter, der har mere end 4000 ansatte på 35 kontorer, strømlines og gøres mindre.  Omkostningerne er steget hele 37 procent det seneste år, og den udvikling vil Jack Dorsey nu bremse.

Det vides endnu ikke præcist, hvor mange der skal fyres, men ifølge New York Times kilder kommer det til at ramme bredt. Samtidig forventes det, at Jack Dorsey dropper dyrt anlagte planer om at udvide Twitters hovedkvarter i San Francisco.