TikTok kan overvåge alt, hvad du foretager dig

TikTok kan følge din adfærd på skærmen ned til mindste tastetryk – men TikTok afviser, at det sker

TikTok er ejet af den kinesiske ByteDance-koncern. Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når du klikker på reklamer eller links på det sociale medie TikTok, åbner TikTok en browser inde i selve appen i stedet for at åbne en almindelig Chrome- eller Safari-browser.

Og den information er ikke helt lige meget. Det betyder nemlig, at TikTok  kan overvåge, hvad du foretager dig. Det skriver erhvervsmediet Forbes.

Når TikTok-brugere går ind på en hjemmeside via et link på appen, indsætter TikTok en kode, som gør, at TikTok kan overvåge meget af brugernes aktivitet helt ned til deres tastetryk på de eksterne hjemmesider.

Sporingen gør det også muligt for TikTok at fange brugeres kreditkortoplysninger og pinkoder.

Og det er et helt aktivt valg fra TikToks side, siger softwareeksperten Felix Krause, der tidligere har arbejdet for Google, og som torsdag offentliggjorde sine resultater efter at have undersøgt det sociale medie.

TikTok medgiver, at det er muligt for virksomheden at overvåge brugerne, når en browser åbner inde i appen, men fastholder, at man ikke benytter sig af muligheden.

Det er også kommet frem, at Meta, som ejer Instagram og Facebook, bruger denne metode – det lader dog til, at det kun er TikTok, der kan overvåge tastetryk.

For bare få år siden var der ikke mange, der kendte TikTok. Men det har ændret sig. TikTok, hvor man uploader videoer på op til 60 sekunder, er nu det hurtigst voksende sociale medie i verden.