Tiger-rigmand køber hoteller af presset ejendomsmatador

Milliardæren bag Tiger-imperiet har købt to nordsjællandske hoteller, som skal moderniseres og udvides.

Lennart Lajboschitz, grundlægger af og konceptdirektør for detailhandelsvirksomheden Tiger. Her fotograferet i virksomhedens kontorer ved Rådhuspladsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lennart Lajboschitz, rigmanden bag Tiger-kæden med tingeltangel til en tier eller en tyver, er også blevet hotelejer. Han har ifølge Helsingør Dagblad købt Hotel Hornbækhus og Hotel Villa Strand, begge i Hornbæk nordvest for Helsingør.

»Jeg fik et godt tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til. Det var en attraktiv investering. Jeg er utrolig imponeret over personalet, og hvor meget hjerte de lægger i deres arbejde,« siger Lennart Lajboschitz til det lokale dagblad.

De to hoteller er ifølge Lajboschitz »forsømte« og skal renoveres over vinteren. Derefter skal driften optimeres, og Tiger-rigmanden har »for en sikkerheds skyld« købt to nabogrunde til Villa Strand. Til foråret vil han fremlægge nærmere planer for de to Hornbæk-hoteller.

Sælgeren er den økonomisk trængte og pressesky ejendomsinvestor Gunner Ruben og hans Sydfyenske Invest-koncern, som gennem flere år - med bankånde i nakken - har været i gang at frasælge ejendomme. Ruben satte tidligere i år også det nærliggende Sophienberg Slot fra 1742  til salg - for den nette sum af 85 mio. kr.

Den nybagte hotelejer, Lennart Lajboschitz,  grundlagde i 1995 det, som senere skulle blive til Tiger-kæden med tingeltangel og alskens varer til lave, runde priser.

I 2012 solgte han 70 pct. til af Tiger-kæden til en kapitalfond, og det sikrede familien halvanden milliard kroner. I år venter Tiger-koncernen at runde 500 butikker fordelt på en snes lande, deriblandt Japan og USA.

Sidste år købte Lajboschitz på Vesterbro den nedlagte Absalon-kirke, som er omdannet til et moderne forsamlingshus.