Tiger-kunstner udstiller midt på Trafalgar Square

I et års tid har Flying Tiger Copenhagen haft et samarbejde kørende med kunstneren David Shrigley. Det er blevet til en masse Tiger-produkter og en kæmpe skulptur på en af Londons mest turistede pladser.

04BUSPix-Tiger-stort-124550.jpg
Kunst skal være tilgængelig for alle, mener man i Flying Tiger Copenhagen, der derfor har indledt et samarbejde med den britiske kunstner David Shrigley, der netop har præsenteret værket »Really good«, som også kan købes i lille udgave i Tiger-butikkerne. Foto: Daniel Leal-Olivas
Læs mere
Fold sammen

Kunst er en stor del af detailkæden Flying Tigers DNA. Yoko Ono, Statens Museum for Kunst og Misaki Kawai er blot nogle af Tigers samarbejdspartnere.

Nu er tiden kommet til kunstneren David Shrigley, som blandt andet er kendt for sine satiriske tegninger. Han har kreeret den nye skulptur på Trafalgar Squares fjerde sokkel, Fourth Pinth. En kæmpe »thumbs up«, der blev præsenteret 29. september.

Midt på Trafalgar Square stod også et iglo-formet telt, hvor der var der en lille pop-up Flying Tiger-butik og et malerværksted. Her kunne man købe små udgaver af den store figur »thumbs up« og andre hobby-goodies, og børn kunne male deres egne »thumps up« med Tiger-malergrej.

»Det er en fantastisk måde at vise vores samarbejde på. Jeg er både stolt og ydmyg på samme tid. Det viser, hvor langt Tiger er kommet. London har accepteret os,« siger Philip Bier, direktør for Tiger Retail Ltd., som er Tigers britiske joint venture.

Det var Londons borgmester, Sadiq Khan, der havde givet Flying Tiger lov til at opstille igloen i fire dage.

»Really good« er navnet på den syv meter høje skulptur, og den har som med mange andre kunstværker en dybere, poetisk betydning.

»Det er et værk om at gøre verden til et bedre sted, eller det foregiver at gøre verden til et bedre sted. Det er naturligvis et latterligt forslag, men jeg synes, det er et godt forslag. Kunstværker er på egen hånd livløse objekter, så de kan ikke gøre verden til et bedre sted. Det er os, så derfor skal vi spørge os selv, hvordan kan vi gøre verden til et bedre sted,« fortalte David Shirgley med en tilpas kunstnerbegejstring inden afsløringen af skulpturen.

Der er i alt lavet 3.000 mini-figurer. En enkelt koster 25 pund – lidt over 200 kroner.