Tiger-kæden åbner »fritidshjem« for voksne i Japan

Tiger-kæden har i dag åbnet sin første af de såkaldte Spilbarer i Japan, der skal skabe lykke og glæde blandt borgerne i Kyoto.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med high fives, danske flag og falskt overskæg bød medarbejderne i Japans 12. Tiger-butik kunderne indenfor i går.

Butikken er ikke bare en almindelig Tiger, men også en »Spilbar«, hvor borgerne i Kyoto kan spille bordtennis, bordfodbold og brætspil. Det er meningen, at Spilbaren skal skabe lykke, mening og glæde blandt japanerne, og tanken bag er, at det udspringer af sociale relationer og det faktum, at fremmede blot er venner, man ikke har hilst på endnu.

 

I Japan er virtuelle spiluniverser meget populære, og Spilbaren skal være et modstykke til den kultur, hvor man sidder for sig selv derhjemme og kun er social gennem internettet.

Tigers stifter, Lennart Lajboschitz, var med til åbningen i Kyoto, og også i Danmark har han skabt en Spilbar, der ligger på Mikkel Bryggersgade i København. I oktober i år købte han Absalons Kirke på Vesterbro i København til 10,25 millioner kroner, og det er også planen, at den skal indrettes til et socialt værested.

»Jeg ser en kæmpe mulighed i etablering af Spilbarer som sociale rum i storbyer, hvor voksne kan mødes og lege,« siger Lennart Lajboschitz.

Der åbner en ny Tigerbutik et sted i verden hver anden dag, og i øjeblikket har Tiger knap 400 butikker fordelt på 23 lande.

Tiger-kæden spår Japan til at være Tigers største marked i 2015, og omsætningen per butik er i Japan fem til ti gange højere end en Tiger-butik i Europa.