Tiger i tomgang: Salget står stille i gamle butikker

Butikskæden Tiger, der ustandseligt åbner nye butikker rundt om i verden, har problemer med at få skub i salget i sine eksisterende forretninger. Det kan blive et problem forud for en mulig børsnotering.

Foto: Brian Bergmann. Butikskæden Tiger, der ustandseligt åbner nye butikker rundt om i  verden, har problemer med at få skub i salget i sine eksisterende forretninger. Det kan blive et problem forud for en mulig børsnotering.
Læs mere
Fold sammen

Den populære butikskæde Tiger, der grundlæggende lever af at sælge sjove og anderledes småting, har fået et problem, der kan give kæden slinger i valsen forud for en mulig børsnotering.

Kæden har åbnet nye butikker i rekordtempo det seneste år og har hævet sin omsætning med 45 pct. Problemet er bare, at fremgangen udelukkende skyldes de nye skud på stammen, mens salget i de eksisterende butikker ligger stille. Det skriver Jyllands-Posten.

Kapitalfonden EQT, der ejer 70 pct. af Tiger-kæden, har tidligere ladet forstå, at en børsnotering af detailkæden er en mulighed. Et stillestående salg i den ellers succesrige kædes eksisterende butiknetværk er ikke specielt hjælpsomt i den sammenhæng, lyder det fra Otto Friedrichsen, der aktiestrateg hos Formuepleje.

»Tiger har ekspanderet voldsomt og forsøgt at få volumen på den måde, men i forhold til en børsintroduktion og for at få en god pris, så skal du også i de eksisterende kunne generere en vækst, som er positiv, stabil og helst i fremgang,« siger Otto Friedrichsen til Jyllands-Posten.

Tiger åbnede hele 174 nye butikker sidste år, hvilket betyder, at kæden nu er omfattet af hele 585 butikker fordelt på 27 lande.

Helt kontant voksede Tigers omsætning sidste år med 1,1 milliarder kr. - eller 45  pct. - til næsten 3,6 milliarder.