Tiger-direktør: Japan bliver et Top 5-land for os

De japanske Tiger-kunder er så ellevilde med konceptet, at landet bliver et af de fem vigtigste for den danske Tiger-koncern i løbet af et par år.

Japanerne stod i kø, da Tiger-butikken i Osaka åbnede. TV og radio dækkede åbningen, og et blad skriver om Tigers varer, så begejstrede kunder kan læse med. Snart åbner en butik i Tokyo, og flere følger efter, lover direktøren.
Læs mere
Fold sammen

Med en populær Tiger-butik i den japanske by Osaka og en ny på vej i Tokyo, er forventningerne til Tigers japanske forretningseventyr store. Ifølge koncernens nye adm. Christian Mariager bliver Japan et af de vigtigste lande inden for et par år:

»Vi har grund til at tro, at Japan bliver et af de største markeder for os. Der er god chance for, at Japan bliver et top 5-land for os,« siger han til Berlingske Business.

Tiger-butikken i Osaka har 15.000 kunder om ugen, og de lægger hver især 160 kroner i snit pr. besøg. Siden åbningen sidste år har trafikken været høj og stabil, og det får den nye direktør til at tro på forretningsmulighederne i landet. Næste skridt er en butik i Tokyo, og herefter er planen at åbne endnu flere. Præcis hvor mange det bliver, vil Christian Mariager dog ikke spå om.

»Vi vil gerne vokse, så meget vi kan. Vi tjekker hele tiden vores vækstrater, og når man har ekstra kapacitet, så går man videre,« siger direktøren, der kommer fra den anerkendte konsulentvirksomhed McKinsey, hvor han har været i 24 år, heraf fire år i Japan.

Design, ikke discount

Mens vi herhjemme rider på en discountbølge, afviser Christian Mariager, at det er samme tendens, der slår igennem for japanerne:

»For japanerne er Tiger et designkoncept, ikke discountkoncept. Vi giver heller aldrig nedslag eller taler om pris. Japanerne synes, at det er dejligt, at varerne er prissat, så de kan købe dem - men det er et designkoncept,« fastholder direktøren om de talrige og farverige boligartikler og lignende, som Tiger-butikkerne er kendt for, og som favner alt fra hoppebolde til tekander over toiletbørster til gavepapir.

Tiger har indgået et partnerskab med japanske Sazaby League, der skal udrulle og drive Tiger-butikkerne i Japan, og som er kendt for at være makkere med amerikanske Starbucks. Sazaby League kender den særlige japanske mentalitet og har stor erfaring på markedet, og det er en af årsagerne til, at Christian Mariager glæder sig over makkerskabet.

»Det er en drømmepartner«, siger direktøren om aftalen, som han dog ikke vil fortælle om i detaljer.

Langt de fleste steder, hvor Tiger opererer - i 20 lande og regioner - har koncernen Zebra A/S joint ventures med lokale partnere med et ligeligt partnerskab. nogenlunde lige sådan er makkerskabet med Sazaby League skruet sammen, hvor de japanske butikker med sine 600 kvadratmeter bliver lige så store som de allerstørste Tiger-forretninger i Europa. Til sammenligning kan de europæiske Tiger-butikker være ned til 200 kvadratmeter store.