Tiger-direktør fratræder med øjeblikkelig varsel

Selskabet bag den fremadstormende forretning Tiger skifter ud i toppen. Ud ryger Christian Mariager efter halvandet år på posten, ind kommer Xavier Vidal, tidligere topchef i Body Shop.

Tiger har store ambitioner om ekspansion og har nu skiftet topchefen ud. Ny mand i spidsen er Xavier Vidal, som kommer fra The Body Shop.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Tiger-butikkerne er godt i gang med at erobre verden, og det kræver åbenbart en ny mand i spidsen for selskabet bag.

Christian Mariager overtog for halvandet år siden posten som administrerende direktør for Zebra efter grundlægger Lennart Lajboschitz, men den tidligere McKinsey-mand bliver nu erstattet af Xavier Vidal.

Xavier Vidal kommer fra en stilling som administrerende direktør for markederne Europa, Mellemøsten og Afrika i kosmetikforretningen The Body Shop. Han har tidligere haft ledende stillinger i de britiske detailgiganter Sainsbury's og Tesco.

Ifølge bestyrelsesformand for Tiger, Ole Andersen, er Xavier Vidal valgt på baggrund af både personlighed og erfaring.

»Tiger fortsætter de seneste års stærke ekspansion, salgsvækst og sideløbende styrkelse af organisationen. I den forbindelse vil jeg gerne på vegne af bestyrelsen anerkende og takke Christian Mariager for hans store bidrag til Tigers succesfulde udvikling de sidste år og ønske ham fortsat succes i sin næste karriere,« siger Ole Andersen, bestyrelsesformand for Zebra A/S, selskabet bag Tiger, i en pressemedelelse.

Ifølge en pressemeddelelse fra Tiger har Christian Mariager besluttet at skifte til en mere aktiv bestyrelseskarriere uden for Tiger. Den nu tidligere administrerende direktør vil i de kommende måneder som konsulent støtte Tiger og Xavier med at sikre en smidig overgang, lyder det i pressemeddelelsen.

Tigers stifter, Lennart Lajboschitz, solgte i 2012 70 procent af virksomheden Zebra til kapitalfonden EQT. Den første Tiger-butik åbnede i København i 1995. Ved udgangen af 2014 havde Tiger ikke mindre end 411 butikker i 25 lande - blandt andet Japan, England og Spanien.