Tiger-butikkerne er Norges hurtigst voksende kæde

Tiger-kæden er blevet mere end dobbelt så stor i Norge på fem år og forventer at vokse endnu mere.

Tiger butik på Kultorvet. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech Andersen

København. En dansk butikskæde fremhæves af Virke, den norske hovedorganisation for handel og service, for sin ekstraordinære vækst i Norge.

Det er Tiger-butikkerne - som i Norge og Sverige hedder TGR - der sidder suverænt på førstepladsen over butikskæders vækst.

Kædens omsætning rundede sidste år 200 millioner norske kroner og er siden etableringen i 2011 vokset med gennemsnitligt 161 procent om året.

Det er langt mere end de øvrige kæder, som Virke har kigget på, herunder Søstrene Grene, der havner på en fjerdeplads i undersøgelsen med en årlig vækst på 36 procent.

Der er lige nu 40 TGR-butikker i Norge, men målet er at åbne yderligere 16 i løbet af de kommende to år.

Succesen skal ifølge Virkes fagchef for handel, Johanne Kjuus, tilskrives, at man er god til at skifte ud i sortimentet. Og så fremhæver hun kædens danske ophav.

»Den danske kæde rammer plet, når det gælder design. Danskerne har ikke så stor en råvareproduktion, men de er gode til varehandel og er dygtige til at drive effektivt,« siger hun til Dagens Næringsliv.

Tiger-kæden - som hen over det kommende år internationalt ændrer navn til Flying Tiger Copenhagen - blev stiftet af Lennart Lajboschitz i 1995.

Selv om han har solgt hovedparten af virksomheden fra til kapitalfonden EQT, ligger hovedkvarteret fortsat i København, og kædenettet omfatter i mellemtiden 600 butikker i 28 lande i Europa, Asien og USA.

/ritzau/