Tidslinje: Stein Bagger og IT Factory

November 2008: Bestyrelsesmøde i IT Factory. Bestyrelsesmedlemmerne Asger Jensby og Henning Børgesen vil tale med linjecheferne i IT Factory, men det er umuligt, siger Stein Bagger, fordi flere af dem er ude at rejse.

Stein Baggers sekretær bestiller et værelse på Schæffergården tæt på IT Factory, og her etablerer Bagger sit ”hemmelige kontor” – gældende fra 13. november til 19. december og igen fra 5. januar til 8. april 2009.

Mandag den 24. november: Stein Baggers ven og partner, den tidligere Nordea-medarbejder Allan Vestergaard, overfaldes med en hammer ud for sit hjem i Farum. Bagger fortæller IT Factorys presseansvarlige Erik Ove, at en af hans venner er blevet slået ned, og at han er på vej til Hillerød Sygehus for at besøge ham.

Tirsdag den 25. november: Domænet EOkommunikation.com oprettes hos et netfirma i USA og bruges til en mailadresse i forsøget på at købe Asger Jensby ud af IT Factory.

Onsdag den 26. november: Stein Bagger rejser sammen med sin hustru Anette Uttenthal og vennerne Anne-Mette Riskær, Peter Sølbeck, Kim Meier og Lise Rulffs til Dubai i De Forenede Arabiske Emirater på en kombineret forretnings- og privat rejse.

Torsdag den 27. november: Revisionsfirmaet Ernst & Young kårer IT Factory som danmarksmester i vækst. Stein Bagger rejser sig under en middag og forlader bordet, men vender ikke tilbage. Samme dag hæver han af to omgange 23.000 kr., lejer en bil og kører gennem ørkenen til Abu Dhabi. Allan Vestergaard ringer til Asger Jensby og fortæller, at han ejer halvdelen af Agios United SA, som ejer 45 pct. af IT Factory, og at han næste dag skal købe Jensbys aktiepost i selskabet.

Torsdag den 27. november: Asger Jensby ringer til advokat Michael Ziegler, der er på ferie på Barbados. Ziegler kontakter Anette Uttenthal, der fortæller, at Stein Bagger er væk. Ziegler orienterer herefter Asger Jensby.

Fredag den 28. november: Asger Jensby og Lars Brammer kommer til IT Factorys hovedkvarter i Gentofte og indleder en omfattende revision. Nordsjællands Politi får en retskendelse til at telefonaflytte Stein Bagger på baggrund af overfaldet på Allan Vestergaard. Stein Bagger forlader Dubai via lufthavnen i Abu Dhabi. Senere på dagen ankommer han til New York. Her har angivelig lånt en god vens kreditkort og hans Audi TT for at køre tværs over USA.

Lørdag den 29. november: Anette Uttenthal melder Stein Bagger forsvundet. Jensby og Brammer fortsætter revisionsarbejdet uden held, indtil der sent om aftenen dukker et nøglekort op til Stein Baggers »hemmelige kontor«.

Søndag den 30. november: Asger Jensby får adgang til kontoret i Schæffergården og finder dokumenter, der afslører bedrageri, der anslås at kunne beløbe sig til en halv milliard kroner. Under ransagningen findes fire fotokopier af pas.

Mandag den 1. december: Asger Jensby melder sagen til politiet og erklærer IT Factory konkurs.

Onsdag den 3. december: Politiet fjerner computerudstyr fra Allan Vestergaards hjem.

Torsdag den 4. december: Allan Vestergaard star frem i Børsen og lægger afstand til Stein Bagger og oplyser, at han intet kender til bedrageriet. Politiet sigter Bagger for bedrageri og dokumentfalsk for op mod en milliard kroner. Under et lukket grundlovsforhør fængsles han in absentia. Politiet ransager Baggers og Allan Vestergaards hjem.

Fredag den 5. december: Interpol efterlyser officielt Stein Bagger for bedrageri og dokumentfalsk. Bagger ankommer til Los Angeles, hvor han indlogerer sig på et Best Western Hotel i Hollywood.

Lørdag den 6. december: Lørdag aften ved 23-tiden dansk tid melder Stein Bagger sig til politiet i Los Angeles i Californien, USA, og bliver anholdt.

Søndag den 7. december: LAPD meddeler, at Stein Bagger bliver udleveret til Danmark med øjeblikkelig virkning.

Onsdag den 10. december: Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten leverer en redegørelse, hvori han vurderer den samlede værdi af de tilbageværende rester af IT Factory til 123 mio. kr. Den samlede svindel vurderes stadigvæk at runde 1,2 mia. kr. Boris Frederiksen konkluderer samtidig, at selskabet i betydeligt omfang har levet på fiktive handler, og at selskabets aktier stort set alle er fiktive. Præcis hvor stor en del af svindlen, som Stein Bagger har fået personlig gevinst af, er endnu uvist.

Fredag den 12. december: De 45 ansatte i det skandale- og konkursramte IT Factory bliver opsagt og fritstillet, oplyser advokat og kurator Boris Frederiksen.

Tirsdag den 16. december: Stein Bagger lander kl. 8.28 med Delta Airlines fra Atlanta. Fra lufthavnen bliver han kørt til grundlovsforhøret i en kassevogn. Han erkender ved det lukkede retsmøde ved Retten i Lyngby at have misbrugt sin ekskones smykkefirma Skypoint China til leasingsvindel for 51 millioner kroner.

Torsdag den 18. december: Bagmandspolitiet beslaglægger Stein Baggers og Anette Uttenthals eksklusive lejlighed i Hellerup samt en række andre af ægteparrets værdier.

Tirsdag den 23. december: Stein Bagger bliver overfaldet på sin første gårdtur i Ves¬tre Fængsel og bliver efterfølgende syet med tre sting i ansigtet og indlagt på fængslets sygeafdeling.

Tirsdag den 6. januar 2009: Kurator i IT Factory-konkursboet, Boris Frederiksen, fortæller, at 12 leasingselskaber indtil videre har meldt sig på banen med krav om penge fra konkursboet. Berlingske Business kan sætte navn på 10 af selskaberne, som tilsammen har over en mia. kr. til gode.

Tirsdag den 20. januar 2009: Svenskeren Mikael Ljungman, der hjalp den fængslede IT Factory-direktør med at tage flugten tværs over USA, bliver ved Lyngby ret sigtet for medvirken til millionfupnummeret bag IT Factory. Hvis han ikke stiller med en advokat i Danmark inden for 14 dage, vil han blive efterlyst internationalt oplyser politiet.

Torsdag den 29. januar 2009: Rockeren Brian Sandberg bliver forsøgt likvideret på en cafe i København som led i kampen mellem rockere og indvandrerbander. Brian Sandberg havde få timer forinden været til afhøring hos bagmandspolitiet angående hans rolle som sikkerhedsvagt for Stein Bagger.

Februar 2009: IT Factorys kurator Boris Frederiksen finder en tysk køber til IT Factorys software, men vil ikke fortælle, hvad salgsprisen er.

Torsdag den 19. februar 2009: Den første af en række bøger om Stein Bagger og hans berygtede fupnummer i IT-factory kommer på gaden. Bogen er skrevet af Kristian Hansen, der er journalist på Computerworld.

Tirsdag den 3. marts 2009: I dag starter en auktion på Lauritz.com, hvor IT Factorys kontorinventar bliver sat til salg. Auktionen forventes over de følgende 14 dage at indbringe konkursboet op mod 1,6 millioner kroner.

Fredag den 6. marts 2009: Stein Baggers varetægtsfængsling forlænges endnu en gang med tre uger, men dommer Søren Serup Holm understregede samtidig, at retten er klar til en forhåndsberammelse af sagen. Dermed sætter han Bagmandspolitiet under yderligere pres for at få afsluttet efterforskningen af IT Factory-fupnummeret.

Søndag den 22. marts 2009: I 21 Søndag på DR1 fortæller Asger Jensby, at han har fusket med sine akademiske meritter, nøjagtig lige som Stein Bagger gjorde. Han fortæller, at han aldrig fik gjort sin hovedopgave færdig, og at det derfor var en fejl, at han skrev cand. merc. i sit CV.

Marts 2009: Jagten på alle de diamanter, smykker og ure, som er pist væk oven på Stein Baggers flugt i december, går ind. Dansk politi har måttet bede franskmændene om hjælp med at finde nogle af de forsvundne kostbarheder. Blandt andet mangler der en diamant til 40 millioner kroner, som Anette Uttenthal angiveligt viste frem i forbindelse med en børnefødselsdag i Monaco i december.

Fredag den 27. marts 2009: Til et retsmøde erkender Stein Bagger bedrageri for 831 millioner kroner, og varetægtsfængslingen forlænges frem til den 23. april. Stein Bagger sigtes desuden for overfald på sin tidligere kompagnon Allan Vestergaard, oplyser Nordsjællands politi. Under retsmødet kom det også frem, at en person i Norge er blevet sigtet i forbindelse med firmaet A-Vision, som angiveligt har deltaget i den omfattende svindel i og omkring IT Factory.

31. marts 2009: Michael Ljungmann varetægtsfængsles in absentia. Han bliver sigtet for at have medvirket til dokumentfalsk for 266 millioner kroner efter straffelovens § 172 og 286 stk 2. Bagmandspolitiet mener Ljungmann også hjalp Bagger til at flygte tværs over USA med en bil, kreditkort og 1000 dollars.

22. april 2009: Michael Ljungmann efterlyses via Interpol.

27. april 2009: Stein Baggers svenske forretningsforbindelse Michael Ljungmann anholdes i Norrköping i Sverige.

10. juni 2009: Sagen mod Bagger starter ved retten i Lyngby og varer til d. 12. juni. Det ventes at være en ren tilståelsessag, der vil give 8 års fængsel, men der har været gisninger om, at anklageren vil tage den sjældne paragraf 88 stk. 1 i straffeloven frem, altså kravet om ekstra lang straf. I givet fald kan det betyde 12 års fængsel til Bagger.

12. juni 2009Stein Bagger blivedr idømt 7 års fængsel. Hverken han eller anklagemyndigheden anker.

27.juni 2009 Stein Baggers svenske samarbejdspartner, Mikael Ljungmann, fremstilles ved retten i Lyngby.