Tidligere YouSee-direktør bliver topchef

René Brøchner vender tilbage til bredbåndsverdenen, når han 11. december afløser Peter Lund som administrerende direktør for Icotera.

René Brøchner får nu foden under eget bord som administrerende direktør for Icotera. Arkivfoto: Nils Meilvang, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere YouSee-direktør og senere kommercielle direktør i Berlingske Media, René Brøchner, vender tilbage til bredbåndsverdenen, hvor han som ny topchef for det danske IT-selskab Icotera skal til at sælge fiberforbindelser og styrke den internationale satsning.

11. december tiltræder René Brøchner som administrerende direktør for Icotera, der sælger software og udstyr til fiberforbindelser, som leverer Internet i topfart.  Flere af de danske energiselskaber bruger Icotera-bokse til deres fiberforbindelser hos kunderne. Her afløser han Peter Lund, som siden stiftelsen for seks år siden har stået i spidsen for selskabet, der sidste år havde et overskud på 20,3 millioner kroner.

Den gamle chef er bestyrelsesformand

Chefskiftet sker, samtidig med at Icotera med hovedkontor i Holte har besluttet at styrke sin internationale satsning, og Peter Lund vil derfor nu bruge sin tid som aktivt bestyrelsesmedlem og bistå sin afløser.

Bestyrelsesformand for Icotera er TDCs tidligere koncernchef, Carsten Dilling, som tidligere har arbejdet sammen med René Brøchner gennem mange år.

»René forstår vores kunders udfordringer og er en stærk fornyer, der er god til at få ting udført,« siger Carsten Dilling i en kommentar til udnævnelsen.

Peter Lund kender sin afløser godt, for René Brøchner har i et år siddet i Icoteras bestyrelse.

»Her har han inspireret og sikret et stærkt fokus på kunderne og kunnet kombinere både forretnings- og produktfornyelse,« siger Peter Lund.

Elsker ny teknologi - som praktisk bruger

René Brøchner, der er uddannet cand. merc. jur. fra CBS i 2001, blev samme år ansat i TDC-koncernen, hvor han i 2012 blev direktør for TDCs privatkunder og i 2014 for YouSee, som han omlagde til at være ikke blot kabel-TV-udbyder men bredere leverandør af også internetforbindelser og telefoni. Han kender således bredbåndsmarkedet særdeles godt og er også inde i de tekniske detaljer som praktisk bruger. Han elsker nemlig selv at prøve mulighederne af og se, hvor meget han kan få ud af de nye teknologier.

Han røg ud af TDC, da direktionen blev ændret som led i omlægningen, hvor YouSee skulle samle alle TDCs privatkunder, men i  september 2016 blev han hentet til Berlingske Media i en nyoprettet stilling som kommerciel direktør, hvor han var i otte måneder, indtil direktionen blev ændret.