Tidligere videnskabsminister i spidsen for kunsthal

Charlotte Sahl-Madsen skal skaffe op mod 300 millioner kroner til Sønderborgs nye, store prestigeprojekt, som skal formidle digital kunst, IT i undervisningen og velfærdsteknologi.

Charlotte Sahl-Madsen har fået nyt job hjemme i Sønderborg og skal bygge byens nye museum op. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Danmarks sidste videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen (K), er nu direktør for Sønderborgs nye, kommende kunsthal.

Projektet rummer en international kunsthal for digital kunst, en forsknings- og udviklingsafdeling for IT i undervisningen og et formidlingscenter for såkaldt velfærdsteknologi - altså teknologi, der bruges i ældreplejen og til f.eks. behandling af patienter derhjemme i stedet for på hospitalerne.

Skal være klar i 2017

Den amerikanske arkitekt, Frank Gehry, har tegnet de første skitser til Kunsthallen, der skal opføres på Sønderborgs nye havnefront inden 2017. Den forventede anlægssum vil ligge på 200-300 millioner kroner.

Charlotte Sahl-Madsen tiltrådte sit nye job 1. december. Hun nåede kun at være videnskabsminister i omkring halvandet år, før der blev udskrevet valg. Her fik hun ikke plads i Folketinget, og efterfølgende blev Videnskabsministeriet splittet op og et nyt Uddannelsesministerium med Morten Østergaard (R) i spidsen oprettet.

Charlotte Sahl-Madsen har siden valget fået flere bud på jobs fra erhverslivet, forsknings- og IT-verdenen, kulturlivet og også fra udlandet, hvilket hun er smigret over.

Entreprenørgenet blev pirret

»Når det i sidste ende er Kunsthallen, jeg har valgt at takke ja til, skyldes det, at stillingen er den suverænt mest uforudsigelige og ubetinget mest ambitiøse. Mit entreprenørgen blev i den grad pirret. Som udgangspunkt har vi en vidtløftig ide, en meget attraktiv byggegrund og endnu ikke en eneste krone at bygge for. Det skal vi inden 2017 have omsat til store kunstoplevelser i enestående arkitektur, inspirerende undervisning og formidling af velfærdsteknologi til borgerne og virksomhederne,« siger Charlotte Sahl-Madsen.

Charlotte Sahl-Madsen er ikke uvant med museumsverdenen. Hun var 1987-1990 arrangementschef på Herning Kunstmuseum, 1990-2000 museumsdirektør på Glasmuseet i Ebeltoft, 2000-2004 udviklingschef i Lego og direktør for Lego VisionLab og 2004-2009 administrerende direktør for oplevelsesparken Danfoss Universe på Als.