Tidligere topmarked for vindenergi i Europa ligger helt dødt

Der blev skrevet et dystert kapitel på det spanske vindmøllemarked sidste år, hvor der overhovedet ikke blev opstillet nye møller på markedet, som tidligere har været Europas største.

Spanien har en opstillet vindmøllekapacitet på 22,99 gigawatt, hvilket vidner om tidligere tiders storhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: RAFA RIVAS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det spanske marked har været i hastigt forfald de seneste år, efter at den spanske regering tvunget af svage statsfinanser svækkede støtteordninger og dermed reelt trak tæppet væk under markedet.

- 2015 er afsluttet som det mørkeste år for vindenergiens historie i Spanien med nul megawatt installeret. Det er ikke sket siden 1980'erne, oplyser den spanske vindmølleforening, AEE, på sin hjemmeside.

Spanien har en opstillet vindmøllekapacitet på 22,99 gigawatt, hvilket vidner om tidligere tiders storhed. Blandt andet har danske Vestas været en stor leverandør til det spanske marked med levering af 2921 møller med en samlet kapacitet på 4045 megawatt.

De spanske vindmølle dækkede sidste år 19,4 pct. af landets elektricitetsforbrug.

Spaniens bindende EU-mål for vedvarende energi i 2020 vil kræve, at landet får opsat en yderligere vindenergikapacitet på 6400 megawatt, skriver den spanske vindmølleforening, som derfor opfordrer til reguleringsmæssige tilpasninger, og at der snarest muligt åbnes for en auktion af nye vindmølleprojekter.