Tidligere topchef for minegigant på vej ind i FLSmidth-bestyrelsen

FLSmidth nominerer to nye bestyrelsesmedlemmer, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ingeniørkoncernen oplyser, at Marius Jacques Kloppers og Rob Smith har accepteret at blive nomineret som nye medlemmer af bestyrelsen for FLSmidth på selskabets generalforsamling den 5. april 2016.

Marius Jacques Kloppers er 53 år, australsk og sydafrikansk statsborger og tidligere administrerende direktør for mineselskabet BHP Billiton.

»Marius Kloppers vil bidrage med et væld af global forretnings- og mineerfaring fra det største mineselskab i verden, og vi er meget glade for, at vi har mulighed for at præsentere ham for vores aktionærer som en kandidat til en bestyrelsespost her i FLSmidth«, siger bestyrelsesformand Vagn Sørensen i fondsbørsmeddelelsen.

Den anden nominerede til bestyrelsen, Rob Smith, er 50 år, tysk og amerikansk statsborger og har en ledende stilling hos den amerikanske producent af sværindustriudstyr AGCO.

»Rob Smith er en international seniorleder med massiv erfaring inden for produktion og indkøb fra en lang række industrier og lande, hvis ligefremhed og kompetencer ville være et stort aktiv for FLSmidth«, siger bestyrelsesformand Vagn Sørensen.

Det nuværende medlem af bestyrelsen Martin Ivert har besluttet ikke at genopstille ved generalforsamlingen.