Tidligere TDC-direktør skal sende ungt IT-firma ud over rampen

Softwarefirmaet Rushfiles lever højt på kundernes krav om sikkerhed. Nu skal en ny bestyrelsesformand i form af tidligere TDC-direktør Jesper Bak Olesen booste væksten yderligere.

Morten Klank (stående) direktør og medstifter af Rushfiles tror på større vækst på grund af øget fokus på datasikkerhed. Foto: David Leth Williams Fold sammen
Læs mere

Der er rivende travlt hos Rushfiles. Sager om dataovervågning, hackerangreb og efterretningstjenesters lyst til at kigge andre i kortene har været med til at skabe fornyet fokus på datasikkerhed, og det lever den lille Horsens-virksomhed højt på.

Rushfiles står for den bagvedliggende software, der betyder, at teleselskaber, hosting-virksomheder og lignende kan tilbyde kunder moderne serverbaseret lagring af data, hvor brugeren blandt andet har adgang fra forskellige platforme. Det er et felt, hvor der allerede er store internationale aktører som Dropbox, Google og Microsoft, men Rushfiles, der p.t. har 14 ansatte, har fundet sin egen niche.

Den handler blandt andet om, at kunderne vil vide, hvor deres data er, fortæller Rushfiles’ stifter og direktør Morten Klank.

»Vi skiller os ud fra konkurrenter ved, at vores løsning er placeret nationalt i kendte datacentre i ens eget land. Det vil sige, at du som kunde ved, hvor dine data er, og det betyder, at du kan overholde persondatalovgivningen,« siger Morten Klank og tilføjer:

»Det lyder måske simpelt, men nogle af de store aktører kan ikke levere en databehandleraftale, der giver kunden sikkerhed for, at dataen er lagret, så det lever op til persondatalovgivningen i de forskellige lande. Men det kan vi.«

70.000 brugere i 14 lande

Lige nu er sikkerhedsdiskussionen ikke så stor i Danmark, men det er den i andre europæiske lande, forklarer Morten Klank. Han er netop kommet hjem fra Holland, hvor han var deltager i et event hos et af landets største teleselskaber, KPM. Her var det krystalklart, at deres kunder alt andet lige tog spørgsmålet alvorligt.

»Det var simpelthen et udtalt spørgsmål fra alle deres partnere: Ligger dataen i Holland? Hvis ikke vil de ikke engang overveje at kigge på løsningen,« siger han.

Rushfiles er ikke mere end et par år gammel, og produktet har blot været ude i rundt regnet et års tid. I den periode er det dog lykkedes Rushfiles at få cirka 50 udbydere, og de har i alt 70.000 brugere fordelt over 14 lande. Konceptet ser ud til at fungere, selv om konkurrencen er barsk.

Planen er at firdoble antallet af partnere, altså hosting-udbydere, inden for et år. Og som det ser ud nu, er Morten Klank positiv med hensyn til at nå det mål.

»Vores mål for i år er mellem 150 og 200 partnere. Det ser vi som den kritiske grænse for at blive positive med hensyn til cashflow. Det går den rigtige vej med det mål. Det første år lancerede vi 50 partnere, og det anses i industrien som godt gået,« siger han.

Fif i skjorteærmet

Der er dog områder, hvor virksomheden gerne vil stramme op, og det er netop baggrunden for, at ejerne har valgt at sætte en ny mand for bordenden i bestyrelsen. Fremover bliver det den erfarne tidligere direktør for TDC Hosting, Jesper Bak Olesen, der svinger bestyrelsespisken.

Beslutningen om at hente Jesper Bak Olesen glæder stifter og direktør Morten Klank.

»Jesper Bak har siddet i spidsen for det største hosting-selskab i Danmark, TDCs, og én af vores opgaver er at hjælpe kanalerne, vi sælger igennem, til at blive succesfulde. Det må man om noget sige, at Jesper Bak har formået i sin tid i TDC. Han har gjort det til en succesfuld forretning,« siger Morten Klank og tilføjer:

»Det kan være, han at et par fif i skjorteærmet, som vi kunne fortælle til andre og gøre efter.«

Erfaring skal bruges

I sommer købte han en investorgruppe med 19 mio. kr. sig til en luns af Rushfiles. Det er også i det lys, man skal se beslutningen om at hente Jesper Bak Olesen ind i bestyrelsen. Som andre investorer vil de gerne hente aktive kompetencer ind, forklarer Morten Dahl Iversen, bestyrelsesmedlem og repræsentant for investeringsfirmaet Insero.

»Vi besluttede os for, at vi ville styrke bestyrelsen, og jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes os at hente en både meget erfaren og succesfuldt talent. Rushfiles kommer til at nyde godt af Jespers viden såvel som hans dybe viden om kunderne,« siger han.

I en skriftlig kommentar gør Jesper Bak Olesen det da også klart, at han træder ind som formand, fordi han ser et potentiale.

»Jeg ser frem til at få Rushfiles til at vokse endnu mere og til at bruge min erfaring som topchef i industrien til yderligere at udvikle virksoheden. Rushfiles er en af de mest lovende ISVer (producenter af delingssofware, red.) [...] Med partnere i 14 lande er Rushfiles godt på vej til at blive den næste store IT-komet. Det glæder jeg mig til at blive en del af,« lyder det fra Jesper Bak Olesen.

Om det kommer til at ske og i hvilket tempo, vil tiden vise. Men Rushfiles ruster sig p.t. til vækst og hyrer nye folk for at kunne rulle sin løsning endnu mere ud.